Прочитај ми чланак

Паровић: Вучић да смањи гостовања на ТВ и да тако допринесе уштеди струје!

0

Председник Србије је недавно јавност обавестио како је у циљу смањења потрошње електричне енергије почео да гаси светла и мини фрижидер. То је свакако важно, али ја имам за њега предлог који би значајније допринео уштедама. Предлажем му да смањи број гостовања на разним телевизијама, а поготово број ванредних историјских обраћања нацији.

Само сат времена дневно без Вучића на телевизији уштедело би Србији око 100 MWh електричне енергије, а чак 3 GWh месечно. Преведено у новац, а по просечној берзанској цени струје у предходном периоду, то би била уштеда од преко 2 милиона евра месечно и безмало 25 милиона евра на годишњем нивоу. Овако уштеђен новац би могао да се уложи рецимо за помоћ најсиромашнијима да прегрме зиму.

Знам да је за Вучића ово велика жртва, али надам се да ће смоћи снаге да и то уради за грађане Србије. Такође, када буде гостовао на телевизијама сат времена дневно мање, остаће му више времена да рамисли како су његови кадрови успели да униште електроенергетски систем и доведу државу у велику опасност да или остане у мраку или банкротира због тога што увози огромне количине струје по историјски виском ценама, уместо да смо сада извозили и зарађивали као држава на томе.

др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет