Прочитај ми чланак

Паровић: Тотални слом – највећа криза државног апарата у Србији још од 1993!

0

- Србија је често у кризи, али овакав слом државног апарата није забележен још од 1993. године и периода санкција и хиперинфлације. И тада је као и данас власт преко медија уверавала грађане да је све у најбољем реду и да нема никаквог разлога за бригу.

Онда је на државној телевизији Дафина Милановић показивала трезор своје банке као крунски доказ да је са девизном штедњом све у најбољем реду, а данас се показују пуни магацини медицинске опреме и на билбордима су још увек неасмејана лица лекара који позивају да се гласа за владајућу коалицију, а у пракси нам се здравствени систем распао. Речју, и онда и данас смо дошли у ситуацију да је држава престала да постоји у институционалном смислу и да се преселила у виртуелни свет, у свом видео саопштењу за јавност каже председник Народног слободарског покрета (Слободара), Мирослав Паровић.

А затим је додао:

– Овоме треба додати и податак да је ухапшено више припадника полиције, БИА и других чиновника сектора државне безбедности са оптужницом да су у „Јовањици“ производили дрогу. Што значи да нам је и онај део институција који треба да нас све чува од криминала постао део мафијашке хоботнице која је буквално прожела сваку пору друштва, а што опет веома подсећа на ту 1993. када су као и данас „жестоки момци са асфалта“ били „хероји нације“ уместо да буду у затворима.

Сам за за себе рекао да сам пропали политичар, али у земљи у којој је пропало скоро све то и није толико страшно бити. Оно што би било страшно је да сви ми који се из било ког разлога не слажемо са оваквим стањем у држави не организујемо у један чироки политички фронт из кога бисмо подржали једног председничког кандидата и организовали 18.000 мотивисаних чувара кутија. То сам рекао први дан после избора и драго ми је да су и неки други опозициони политичари дошли до истог закључка, ал не би смело да нам се деси да сада свака вашка обашка покушава да организује својих 18.000 чувара и свог кандидата јер за то проверено немамо никакве шансе, закључио је Паровић.