Прочитај ми чланак

Паровић: Радоичић као Аркан деведесетих–где су нас такви штитили, више нас ту нема

0

– Прво је Вучић пре неколико дана причао како ће избити рат и прогон Срба са севера КиМ због регистарских таблица, а сада је очито послао свог човека за специјалне операције како би убрзао процес расељавања народа, каже председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић поводом видео поруке потпредседника Српске листе и једног од осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, Милана Радоичића.

Радоичић је Србе са Севера, али и све друге Србе упозорио да се спрема терор, али је и поручио – „Ту сам, вратио сам се, а ви знате шта то значи јер одавде назад нема. Живела Србија“.

Паровић каже да је то „она логика деведесетих у којој су разни „јунаци“ типа Жељка Ражнатовића Аркана – давали снажне изјаве и штитили Србе на нашим вековним огњиштима, а где су нас такви штитили ту нас више нема“.

– Тако да ја позивам Вучића да престане да прави те клипове за друштвене мреже и да као меру повуче пристанак са мапе пута за енергетски споразум којим се држава Србија одриче милијарди евра рудног и енергетског богатства на Космету, то би све противнике српских интереса болело. Овако, јавним потенцирањем особа сумњивих биографија и њихово промовисање у народне хероје само наноси штету нацији и учвршћује уверење како Вучић у принципу једино брани своју мафијашку организацију и да је томе спреман да подреди све, наводи Паровић.

Радоичић је на северу Косова боравио током фебруара, што је потврђено и из Српске листе, када је тзв. Косовска полиција покушала да га ухапси на административном прелазу Брњак јер је за њим расписана потерница због наводних малверзација са грађевинским земљиштем у ски центру Брезовица, што је из СЛ демантовано.

Радоичић је хапшење избегао и у новембру 2018. године, када је отишао у централну Србију.

Подсетимо, осим на потерници Косовске полиције, Радоичић заједно са Звонком Веселиновићем налази се и на црној листи министарства финансија Сједињених Америчких Држава због веза са транснационалним организованим криминалом због чега ће им бити онемогућен улазак и пословање у САД, пише РТВ КиМ.

Специјално тужилаштво Косова навело је у оптужници да је Милан Радоичић заједно са Звонком Веселиновићем вођа криминалне групе која је учестовала у организовању убиства Оливера Ивановића, али Радоичић није оптужен, јер према косовским законима против њега не може да буде подигнута оптужница, уколико није саслушан.

Косовски органи расписали интерни налог за хапшење, а потом и међународни. Међутим, суд је укинуо тај налог у фебруару прошле године. О разлозима за доношење такве одлуке, Тужилаштво је одбило да да објашњење, јер се ради о како су тада рекли, поверљивој ствари, наводи РТВ КиМ.