Прочитај ми чланак

Паровић: Пушка Обреновића, коју је Путин поклонио Вучићу, на крају ће и да опали

0

На састанку Вучић-Путин у Сочију причало и војном статусу Србије у односу на НАТО пакт, односно и о томе зашто је Милорад Додик, мимо воље српског народа уписао Српску у НАТО савез.

Посета Председника Србије, Александра Вучића Руси и руском председнику прошла је веома лоша, лоша из више разлога, устврдио је у свом видео излагању председник Народног слободарског покрета и један од лидера Народног блока, Мирослав Паровић, додајући да ће пушка Милана Обреновића, коју је Вучић добио од Путина у Сочију, попут Пушке у Чеховљевом позоришном комаду, опалити.

„Није Русија она која тражи прелазну Владу у Србији, коју би чинио СНС и Савез за Србију, и која би одложила изборе и спровела све процедуре потребне за, како они кажу, поштене изборе, већ политички Запад. Прича да то тражи Русија пуштена је да би се причало како постоји малигни утицај у нашој земљи и како би медији блиски властима писали да Москва, преко својих шпијуна, нуди неке непристојне понуде Вучићу у вези прелазних влада”, рекао је још Паровић додајући да се према његовим информацијама на састанку Вучић-Путин у Сочију причало и војном статусу Србије у односу на НАТО пакт, односно и о томе зашто је Милорад Додик, мимо воље српског народа уписао Српску у НАТО савез.

„Наравно да Русија није наивна, и наравно да је зато главна тема, коју је Путин на састанку са Вучићем потезао, била та зашто је Србија пречутно дозволила улазак Српске у НАТО, иако има сва права по Дејтонском споразуму да спречи погубне и штетне поступке између Републике Српске и споменутог војног савеза. Тај потпис Милорада Додика је договорен, благословен и спроведен по налогу из Београда као део стратегије по којој је Република Српска ледомац у уласку српских земаља у НАТО, а да је Србија неко ко тај ледоломац прати”, подвукао је Паровић указујући да српска спољна политика опет се води наслањајући се на Запад.

А онда је и закључио:

„Зато смо пред Александром Лукашенком добили изјаву Александра Вучића да Србија више неће куповати оружје иако смо само пре месец дана имали најаву, у режимским медијима, да ћемо купити чак и С-400; и зато Александар Вучић, само 12 сати после разговора са Владимиром Путином, у Београду није имао ништа спектукаларно да саопшти у вези српско-руске сарадње већ потписује споразум са америчком компанијом Бехтел, компанијом која се бави лобирањем у демократсо-либералном делу Америке, и којој је држава Србија тим уговором дала више, него што треба, 300 милиона долара ради изградње Моравског коридора.

Симболички гледано за власт у Србији и Александра Вучића посета Русији није ништа, што нам је и пре посете Вучић рекао, а Ана Брнабић најавила уЛондону рекавши да ће се малигни руски утицај решити онда када се реши Косово, којег решавају кроз мини Шенген, и да ће онда питање Србије и Русије бити сведено само на техничко питање, односно питање гасног споразума. Зато и не чуди да на конференцији за штампу једино о Косову је причао Путин који је рекао да се Москва чврсто залаже за решевање косовског проблеме у оквиру Резолуције 1244 и да ће подржати у том смислу компромисно решење, између Београда и Приштине, али у којем је албанско питање на КиМ третирано као национално питање националне мањине у оквиру Србије.

Паровић је на краја свог саопштења због тога најавио акцију Народног блока, која се покреће широм Србије, са циљем да се народ побуни и спречи потписивање мини Шенгена, приступања Србије у НАТО и потписивање спорних уговора о мигрантима.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!