Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Одбрана Златановића је врхунац патриотизма, одбрана Устава и слободе!

0

Режим Александра Вучића је применом бруталне силе ухапсио Дејана Златановића, власника и уредника независног медија Србин.инфо. Медија на којем редовно гостују опозициони политичари различитог идеолошког опредељења, медија који у континуитету ради петнаестак година. Ово поручује Мирослав Паровић, а у видео прилогу даје маестрални говор, који најбоље описује последње догађаје.

„Основ за хапшење и задржавање је наводно угрожавање безбедности председника републике због одређених парола које су изречене на јучерашњем протесту у Београду. Том приликом ухапшени Златановић је рекао: „Ко потпише, њега убише“ у чему се Вучић препознао иако лично тврди да никада није и да никада неће потписати ништа штетно по Србију.

И заиста је чудна та осетљивост на снажне пароле имајући у виду да сам Вучић тврди да његова изјава: „Ако убијете једног Србина ми ћемо убити стотину Муслимана!“ дата у Народној скупштини 1995. није била претња.

Исто тако изјава Томислава Николића на митингу 2003. десетак дана пре убиства Зорана Ђинћића у којој је на бини на скупу чији је модератор био Вучић тадашњи заменик председника СРС рекао:“ Нека неко јави Ђинђићу да је и Тито пред смрт имао проблеме са ногом.“ означена је као безазлена и изречена у жару политичке борбе.

Из свега је јасно да Вучић жели да угуши сваки вид уличног протеста и да затвори сваки преостали алтернативни медиј како би отворио простор да несметано потпише споразум о Косову. Зато је захтев да Златановић буде хитно пуштен на слободу нешто на чему морамо инсистирати сви који бранимо уставни поредак имајући у виду да су слобода медија и говора као и територијални интегритет земље једна од темељних уставних категорија“.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет