Прочитај ми чланак

Паровић објаснио: Вучић ће преварити Србе као што је Ципрас преварио Грке! ВИДЕО

0

"Након састанка у Бриселу Вучић није хтео да открива детаље најновијих договора које прави везано за статус Косова и Метохије. Једино што је рекао је то да је за њега лично једино неприхватљиво то да Србија призна Републику Косово и да оно добије чланство у УН", рекао је др. инж. Мирослав Паровић за Србин.инфо.

„Из тога се јасно види да ће у предизборној кампањи бити снажно потенцирана управо та теза о непризнавању Косова (које се од Србије и не тражи), а да се до завршетка избора неће знати шта је коначни текст споразума који ће бити потписан почетком 2024. године“, истиче лидер Народног слободарског покрета. 

„На овај начин ће Вучић преварити Србе на исти начин на који је својевремено Ципрас преварио Грке. Наиме, у лето 2015. у Грчкој је одржан референдум о захтевима које су пред ту земљу ставили повериоци код којих су се бесомучно задуживали. Ципрас је као премијер водио снажну кампању да се захтеви кредитора одбију и велика већина Грка је управо и гласала за ту опцију. Након одржаног референдума и славља на улицама уследили су преговори са европским повериоцима, након којих је Ципрас у име Грчке пристао и потписао много горе услове од оних који су били пре одржавања референдума.
Због свега овога је јако важно да се Вучићу не дозволи да направи нови сазив октроисане скупштине имајући у виду да је његов план да преко 200 посланика буде или за или уздржано када се на пролеће буде гласало о ратификацији тзв. европског предлога за Косово“, истиче Паровић.

Више о овоме у видео прилогу.