Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ о нападима Маринике Тепић и снимку пребијања у НС: „Очекивао сам то…“

0

"Рекао сам у јавном писму Стефановићу и Ребићу да је снимак вирално дошао до мене и када сам осетио садржај истога осетио сам се језиво, а онда сам схватио да као политичар који се бори за декриминализацију друштва подигнем јавност на ноге.'' - каже у разговору са новинаром Војином Радовановићем, Мирослав Паровић, политичар који је објавио снимак у коме Иван Контић пребија младића испред кладионице MaxBet у Новом Саду.

Мирослав сматра да то није урадио Тужилаштво и МУП сигурно не би реаговали. “Да их је занимало да реагује, тај момак (Иван Контић) не би могао да уђе у Тужилаштво и да плати опортунитет за неко друго дело. Сада МУП у Новом Саду позива Тужилаштво у Новом Саду да иду на полиграф, када је ко коме пријавио дело. То смо успели да постигнемо објављивањем снимка, без уплива дневне политике.“ – истиче Паровић.

Сматра да је свако могао себе да препозна у овој ситуацији и да је зато јавност бурно реаговала и тиме препала власт, јер нису могли да причу сведу на дневнополитичке теме.

Додаје, да је МУП сигурно знао за догађај вечери када се и десио, али да је много важније да народ идаље има рефлекс да се брани и да се власт тога препала и почела да прави низ грешака.

О наводима Маринике Тепић да је део Вучићевог клана унутар СНСа, те да по налогу Александра Вучића напада полицију и Небојшу Стефановића каже да је није ничији, већ само свој, али да је нападе од стране власти и Тепић очекивао. “Зато сам рекао да сам гањајући лисицу, истерао чопор вукова. У том чопору има и власти, али и има и са њима повезане те да тако кажемо опозиције. Ако сам ја објавио снимак који није полицијски, одакле Мариники Тепић записници који су полицијски. Ко је конкретно МариникИ Тепић дао полицијске записнике да на конференцији њима маше и да притом мене оптужује да политизујем случај, што нисам радио, и да сам део клана Вучића, што нисам. Да није део СНС клана њој дао те папире, да баш прича то? Ако бих био злурад као Мариника Тепић па да тако питам.“ По његовом мишљењу наступи Маринике Тепић се могу на различите начине тумачити, али да такође може да се начне режим циљано друштвеним темама и да се напокон добију “сведоци покајници“ људи који ће из тог режима изађи, попут њега.

Наводи да је веома јасно зашто га на Пинку не нападају, већ су гурнули причу Ђилас, Мариника Тепић, јер њих ионако СНС публика не воли, док њега, како каже, знају као неког ко није Ђиласов, већ као неко ко је био ближи напредњацима, те да од њега праве жртву пред публиком која против њега нема ништа.

Паровић је такође говорио о свом запослењу у ЕПС-у, за које тврди да је добио сплетом разноразних околности. Наводи да га у политици не интересује егзистенцијални моменат, а да је са ЕПС-ом дуго времена сарађивао као инжењер који је преко своје фирме радио пројтекте, нпр. пројекат обилазнице око Београда, а да је пре тога добио стипендију и награду као најбољи студент електроенергетике у Србији. Наводи да у неком наредном периоду тамо више неће радити, али да то ни сада није аргумент против њега, јер “јер који профил личности треба да се бави питањем енергетске политике, енергетске сигурности и генерално енергетиком у Србији? Да ли треба да се бавим ја који имам професионално искуство, формално образовање или неко ко је купио диплому?“

Сматра да опозиција у Србији не треба да прави јавне састанке, већ да треба да се договоримо ван камере и да крене у герилско бављење политиком. “Ја ћу својој странци предложити да се реорганизујем. Шта да се бавим одборима, јер кога ког да именују, они га поткупе, уцене… И да странцима пошаљемо поруку, ја сам својим бројним пријатељима у иностранству рекао да сам од сада герилски политичар, као Фидел Кастро што је био. Мало се бавим политиком, мало ударом на мафијом и у једном моменту кад се створи критичка маса олош ће пасти. Али да знате да један човек који је породичан, који није жесток момак са улице, већ штребер, је сада герилац. Нема куд, ја сам пробао другачије, али не можете ви са бараба другачије. Морате у главу. Морате да им покажете да се не бојите. Да им покажете да су они мишеви, не ми. А када народ буде видео да смо ми за то спремни, народ ће кренути, али морамо слати разумне поруке.“ – за крај разговора поручује Паровић.