Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Ево зашто Вучић неће да се вакцинише; СНС картели крећу у рат

0

Владавина Александра Вучића делом је базирана на масовној злоупотреби статистичких података који се истргнути из контекста преко медија грађанима насилно утискују у главу стварајући имагинаријум у којем живимо.

На овај начин, власт се сакрива иза бесмислених цифара и тиме прикрива катастрофално стање у друштву и држави.

Примера ради, од тадашњег министра полиције и човека од највећег Вучићевог поверења, Небојше Стефановића својевремено смо могли чути да је стопа криминала у Београду у току 2019. године била мања за 14,8 одсто у односу на 2018. и да је криминал у сталном паду.

Његова страначка колегиница Марија Обрадовић је пак у Народној скупштини крајем 2018. рекла како је број мафијашких убистава пао за 34 одсто у периоду 2014. до 2018, чиме се тада објашњавало како смо шампиони у борби против криминала и како нам у томе нема равних у Европи, те да још мало и постајемо безбедни попут Швајцарске.

Дакле, не тако давно статистички и у медијима је деловало како грађани слободно могу да се врате да спавају у парку на клупама као у „старо добро Титово време“.

Међутим, онда је дошла 2020. и према тврдњама самог Александра Вучића клан Веље Невоље је на најсвирепији могући начин усмртио више од десет људи, а планирао је још ко зна колико убистава.

Према речима председника Србије, ови криминалци су људима секли главе, вадили очи, секли уши и носеве при томе све снимајући.

Статистички гледано клан Веље Невоље је Србију поставио на европски трон јер имамо раст од преко 1.000 одсто у свирепим ликвидацијама, чиме смо буквално преко ноћи од Швајцарске дошли од ИСИС-а.

Додуше, овом статистиком се баш и не хвале иако смо ту неспорно без премца у Европи и шире.

На сличан начин као што смо били „шампиони“ у борби против криминала данас смо „шампиони“ у борби против короне.

Додуше, нико од надлежних се не труди да нам објасни одакле у 2020. 14.000 људи више умрлих него у 2019. иако је званично од короне умрло око 3.500.

Нема објашњења ни за највећу смртност лекара и медицинског особља у читавој Европи. Такође, ни Интерпол више не би могао да утврди број респиратора у Србији нити колико и којих вакцина и по којој процедури је набављено.

Уједно, нема логичног објашњења ни за то што су прављене „спејс-шатл“ болнице за оболеле од короне, а да би се потом најавило да ће више стотина постојећих здравствених објеката бити угашено и врло вероватно продато јер заузимају место неком грађевинском инвеститору који треба да опере мафијашке паре.

Нимало се не бих изненадио уколико се веома брзо „шампионска борба против короне“ претвори у међусобни обрачун зараћених криминалних кланова у СНС-у и да онда чујемо да је и ту постојала некаква мафијашка завера и да су лекари и грађани масовно умирали због рецимо издаје Златибора Лончара, у којег је Вучић имао безгранично поверење.

Можда управо из тог разлога председник Србије избегава да прими вакцину јер нема поверења у сопствени здравствени систем.

Све у свему, без обзира на масовну манипулацију истина избија на видело и све више људи у Србији види дубоку криминализацију друштва и свеопшту корупцију.

Сведоци покајници попут Владимира Ђукановића, народног посланика и члана председништва СНС-а, јавно нам потврђују да је центар мафије управо у овој странци и да ствари прете да ескалирају.

И сам Вучић зна да се спрема прави мали прљави рат у којем ће се до истребљења борити његови најближи сарадници, а све уз поклич „Ацо, Србине!“.

За њега лично, али и за државу Србију најбоље би било да распусти то легло мафије звано Српска напредна странка, чиме би се преко ноћи створили предуслови за мирну и праведну транзицију.