Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Ана Брнабић је лоше решење за премијера Србије, ускоро нови избори

0

Прве реакције јавности после предлога да за новог мандатара Владе Србије буде изабрана Ана Брнабић више него јасно показују да је то лоше решење. Готово да не постоји друштвена група, чак укључивши и припаднике ЛГБТ популације, која се није лоше изјаснила о томе. Наравно, свако је то урадио гледајући из свог угла, међутим оно што је заједничко становиште је да госпођа Брнабић нема политички легитимитет и неопходан ауторитет да би била премијер Србије.

Позиција премијера је политичка и никако се не може свести на техничку, те је стога јасно да ће избор Ане Брнабић јасно означавати и политички заокрет Владе Србије, из тренутне центристичке позиције коју је заузимала Влада Србије док је премијер био Александар Вучић ка јасној евро-атлантистичкој позицији коју ће неминовно заузети нови премијер, Ана Брнабић.

Наивно је очекивати да ће Александар Вучић са позиције председника моћи да балансира ту политику јер неће проћи ни пар месеци удари и притисци на њега ће бити такви да неће успети чак ни преко скупштинске већине да контролише рад владе. При томе тај притисак неће вршити Ана Брнабић, већ она лобистичка група која већ месецима прави милионску кампању по којој би био смак света да она није изабрана.

Због свега овога, нажалост, Србија ће ићи ка политичкој дестабилизацији и ка врло брзим ванредним парламентарним изборима. Ми као опозициона странка те изборе очекујемо јер ће нам се отворити политичка шанса, али им се не радујемо јер смо као одговорни људи дубоко свесни да ће избори бити полигон да разни „хојтијевци“ у овако напетој атмосфери изврше општу дестабилизацију друштва и земљу гурну у руке НАТО пакта.

Стога народ позивамо на разум и опрез јер наши непријатељи желе лош сценарио за Србију, а ми се морамо водити логиком нашег интереса и борбе за опстанак, а то је сасвим супротно од онога што нам многи прижељкују.