Прочитај ми чланак

Пантић прогласио победу у Митровици; излазност на Тачијевим изборима 15%

0

kosovo-cik

Крстимир Пантић победио на локалним изборима за градоначелника Северне Митровице са неколико стотина гласова више од Оливера Ивановића. Грађанска иницијатива „Српска“ прогласила победу и у Грачаници.

Грађанска иницијатива „Српска“ победила је на локалним изборима у Северној Митровици и Грачаници. Крстимир Пантић има око 350 гласова више од свог ривала Оливера Ивановића, јавља извештач РТС-а.

Излазност на Тачијевим изборима 15%

Кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице Грађанске инциијативе СДП Оливер Ивановић рекао је Танјугу да је излазност у другом кругу избора у овој општини до 17 часова била 15,03 одсто бирача, то јест изашло је 4.196 од укупно 27.915 бирача.
Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ за градоначелника Крстимир Пантић прогласио је вечерас победу на управо завршеном другом кругу локалних избора.

Крстимир Пантић је на конференцији за новинаре позвао све који имају представнике у Скупштини града да чине владајућу већину. „Ово је велика победа за опстанак Србије на Косову“, навео је Пантић.

Кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице Грађанске инциијативе СДП Оливер Ивановић изјавио је вечерас да тренутни резултати показују да његов противкандидат Крстимир Пантић води.

Ивановић је на конференцији за новинаре рекао и да ће коначни резултати бити познати тек када буду пребројани условни гласови којих је 500.

Грађанска листа „Српска“ у Грачаници прогласила је вечерас победу свог кандидата Бранимира Стојановића за место председника ове општине, највеће српске средине јужно од реке Ибар.

Бранимир Стојановић је, према листи „Српска“, освојио је 5.267, а његов противкандидат Бојан Стојановић 3.726 гласова.

Грађанска иницијатива Српска саопштава да је њен кандидат победио и у општинама Ранилуг, Клокот, Ново Брдо.

Кандидат листе „Српска“ води и у општини Партеш-Пасјане.

У општини Штрпце кандидат „Српске“ је изгубио, наводе у тој листи.

(Танјуг)