Прочитај ми чланак

ПАНТИЋ: Јасеновац је симбол мржње према Хрватима; а због српских власти …

0

И даље се није слегла прашина после говора у Панчеву

Никако да се стиша бура која је подигнута после речи Милојка Пантића које је изговорио на протесту у Панчеву, где је рекао да је „мит о Јасеновцу негован да би он постао симбол мржње према свим Хрватима“.

– Најпре су ти такви српски политичари у Југославији грађанима солили памет да нас експлоатишу Словенци и да треба да бојкотујемо њихову робу. Онда су предмет још јаче мржње постали Хрвати. Скоро пола века у комунизму није нам сметао Јасеновац, напротив, направљено је спомен обележје да се не заборави таква катаклизма нацизма и фашизма, а онда је у центар пажње српском друштву после пола века убачен тај симбол усташког злочина да би постао симбол мржње према свим Хрватима – поручио је зајапурени Милојко Пантић с говорнице.

Имао је Милојко шта да каже и о Дејтонском споразуму:

– А после Дејтонског споразума српски властодршци су мржњу усмерили према Албанцима са Косова. Покушали су да Косово очисте од Албанаца који су се због тога и ни због чега другог отцепили од Србије. И сада смо ми грађани те бесудње земље зване Србија остали сами са својим националистичким и шовинистичким мрзитељима и њиховом мржњом – наставио је Пантић.

Овакве речи наишле су на неодобравање многих на друштвеним мрежама:

„Јасеновац је симбол мржње Срба према Хрватима“ Не знате да ли да се насмејете или да вас душа заболи. Замислите да је ово Израел и да је неко јавно изјавио да је Аушвиц симбол мржње Јевреја према Немцима. Сви знамо какав би епилог био“, био је један од коментара на Твитеру.

Погледајте део говора Милојка Пантића:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!