Прочитај ми чланак

Паника у СНС због пада рејтинга: Вучић рибао градоначелника Чачка

0

Прошле седмице у Београду је одржан проширени састанак Извршног одбора Српске напредне странке, који је за тему имао анализу стања у локалним организацијама ове странке. Посебно су се на удару критике председника странке Александра Вучића, нашли градски одбори у Ваљеву и Чачку, за које је речено да имају најлошији рејтинг у бирачком телу у читавој Србији, пише ОзонПресс.

Први човек напредњака је председнику ГрО СНС у Чачку Милуну Тодоровићу, оштро замерио на искључивом ангажовању на личној промоцију и раду на сопственом имиџу не водећи рачуна о рејтингу странке и на занемаривању интереса странке. Том приликом је подсетио на бројне концерте „белосветских“ певача одржаних крајем прошле и почетком ове године. Тодоровић је од стране председника Вучића укорен и због тога што је омогућио уском кругу људи око себе посебне привилегије, преноси портал ОзонПресс.

Првом човеку чачанских напредњака, а по својим положајима градоначелника и председника Градског одбора Тодоровић то јесте, предочено је да врх странке има егзатне податке о апсолутној неактивности страначког одбора у Чачку, пошто се већ дуже времена не одржавају састанци месних, као ни Градског одбора. Осим тога, како је речено на састанку Извршног одбора СНС-а, градски одбори у Ваљеву и Чачку, на основу спроведених анкета имају тек неки промил преко 30% подршке бирача, док је тај проценат у осталим градовима и општинама у Србији знатно већи.

Извршни одбор СНС донео је одлуку да се убрзају страначке изборне радње на локалу, тако да ће се избори за нови састав Градског одбора СНС у Чачку окончати изборном Скупштином 27. марта, на којој, по свој прилици, како преноси овај портал, Милун Тодоровић неће ни бити кандидат за старог/новог председника градске организације напредњака у Чачку.