Прочитај ми чланак

Паника у СНС: Миливојевић изнео доказе да су „атентатори“ на Вучића напредњаци

0

Посланик демократа Срђан Миливојевић тражи да се на дневни ред Народне скупштине уврсти захтев те странке да се формира анкетни одбор о, како се наводи у предлогу, деловању криминалног клана Вељка Беливука као режимско политичког пројекта Српске напредне странке.

Миливојевић је у холу скупштине поручио да не може Начелник службе за организовани криминал да у гостовању на националној фреквенцији обавештава јавност да није било довољно доказа да се подигне оптужница против „врачарске групе“ за припрему атентата на председника државе, јер је то посао тужиоца.

Миливојевић се и запитао да ли полиција нема доказе или постоји нека друга позадина, а онда је показао фотографију са једног од штандова напредњака из овогодишње изборне кампање.

„На штанду Српске напредне странке, са обележјима Српске напредне странке, налази се Рајко Топић – истакнути члан ‘Врачарског клана’. Ово поред њега је начелник општинске управе. И Српска напредна странка је толико поносна што њен члан наводно хоће да убије председника странке да до дана данашњег на фејсбук страници Српске напредне странке држи ову фотографију. Они су поносни на свог члана, припадника Врачарског клана. И сада ту тај човек хоће да убије председника своје странке. И онда нам Нинослав Цмолић изненада каже да он није хтео да убије председника странке“, рекао је МИливојевић на конференцији.

Топић је ухапшен у великој акцији хапшења припадника такозваног „врачарског клана“ 11. новембра. Њему је после саслушања одређен притвор до 30 дана.

Он се терети за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, кривично дело тешко убиство у покушају и помагању и кривично дело тешко убиство у помагању.

Јавности није познат од раније.