Прочитај ми чланак

ПАЛМА: Солана да објасни Шпанцима зашто је бомбардовао Србију и отео нам Косово!

0

Јединствена Србија Драгана Марковића Палме поручила је данас, поводом забрањеног референдума у Каталонији, да је Шпанија за Србију пријатељска земља и да његова странка подржава јединствену Шпанију, али пре свега јединствену Србију - са две аутономне покрајине, Војводином и Косовом и Метохијом.

Јединствена Србија позива Хавијера Солану нека објасни свом народу шта је тада урадио и нека упореди Каталонију и Косово и Метохију и Устав Шпаније и Устав Србије, каже Палма.


 – Подсећамо наше шпанске пријатеље и целу светску јавност, да је управо Шпанац, Хавијер Солана, био на челу НАТО пакта, када је та војна алијанса 1999. године, нелегално, без одлуке Савета безбедности Уједињених нација бомбардовала Србију, побила људе, уништила земљу, бацала касетне бомбе и на крају отела Србији Косово и Метохију. Јединствена Србија позива Хавијера Солану нека објасни свом народу шта је тада урадио и нека упореди Каталонију и Косово и Метохију и Устав Шпаније и Устав Србије – изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, а преносе агнеције.
 
Марковић је позвао све да размисле о овоме, да не би дошло у неким државама до онога до чега је дошло у Србији, јер није Каталонија једини део неке европске земље који тежи ка независношћу, а правила морају бити иста за све и за Србију и за Шпанију.
 
– Јединствена Србија подржава став Европске комисије да је референдум у Каталонији нелегалан јер је супротан Уставу Шпаније и позивамо Европску комисију да поштује Устав Србије, јер је једногласно проглашена независност Косова, не само супротна Уставу Србије, већ и једином важећем међународном документу када је Косово и Метохија у питању, а то је Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација – навео је Марковић и додао:
 
– Став Јединствене Србије о поштовању међународног права није само због Шпаније, већ због свих држава које би се могле наћи у сличној ситуацији!