Прочитај ми чланак

ПАЛМА на режимским телевизијама прети сведоцима: Сазнаћу вам имена и презимена

0

Кривични поступак у предмету "Палма" још је на нивоу прикупљања обавештења. А док Тужилаштво и полиција позивају могуће сведоке и прикупљају сазнања, своју истрагу води и Драган Марковић Палма - на телевизијама са националном фреквенцијом, на којима гостује из јутра у јутро. Саговорници Н1 наводе да на тај начин Марковић утиче на сведоке и да их застрашује.

Драган Марковић Палма свим потенцијалним сведоцима у случају који испитује Тужилаштво послао је јасну поруку, преноси Н1.

– Ако се жртве плаше од мене, па неће да иду тужилаштву и у полицију, хоће преко Скајпа и онлајна, ја ћу тада исто да сазнам њихова имена и презимена, и све те сводоке. Разумете – казао је Марковић гостујући на једној телевизији са националној фреквенцији.

Таква изјава је претња каже Христина Пискулидис из организације Астра која се бави заштитом жртава. Горе од тога је, кажу у Астри, што Палма вероватно и може да сазна имена сведока.

– Конкретно Астра јесте имала случајеве да су из тужилаштва процуреле информације које су просто биле ризик за безбедност жртве и њене околине. Тако да то што Драган Марковић изговара није без основа и на жалост дешавало се – упозорава она.

Осим претњи, Марковић је у више наврата је поновио име потенцијалног сведока за тужилаштво, чију је изјаву претходно објавила Мариника Тепић.

– Да не показујем сада слику, тај Бранислав сређује Београд као Ђиласова партија – навео је Марковић на ТВ Пинк.

Медијска координаторка Бефема, Јована Нетковић упозорава да је допуштено да неко ко је под сумњом свакога дана на телевизији износи своју одбрану.

– Он је одмах добио простор на телевизијама са националном фреквенцијом, да не говорим о ТВ Хепи која је добила фреквенцију као дечија телевизија што је посебан ниво бизарности. Он и даље показује како је домаћин, како промовише породичне вредности, дакле у јеку озбиљних оптужби против њега – истиче она.

И ту није крај. Последњи у низу парадокса јесте да је сарадница председника скупштине града Јагодине Бисерка Јаковљевић сама изашла у јавност и открила идентитет своје кћерке коју нико претходно није именом поменуо.

– Многи ме критикују зашто сам изашла у јавност. Изашла сам управо јер мене нико не може да уцењује – навела је Јаковљевић у видео снимку прослеђеном из управе града Јагодине.

Изјаву која иде у корист Марковића неколико сати раније најавио је град Јагодина у саопштењу.

– Оне остају да живе у свесни смо каквој средини, где један човек контролише и њих и њихове судбине и послове од којих живе и зарађују. То је секундарна виктимизација – указује Јована Нетковић.

И док лидер Јединствене Србије чини све да разоткрије оне који га терете, Више тужилаштво у Краљеву коме је случај просеђен, могуће сведоке шаље у полицијску станицу у Јагодини како би дали исказ.