Прочитај ми чланак

ПАЛЕ МАСКЕ У МЕДВЕЂИ: Само бојкот неће бити довољан, неопходан устанак за Космет

0

Како Александар Вучић замишља предстојеће парламентарне изборе и демократију, најбоље се видело ове недеље на локалним "изборима" у Медвеђи.

„Бугарски воз“, капиларни гласови, џипови без таблица који вршљају градом, давање листића са заокруженом изборном листом у руке особи којој се прети, уцењује или обећава награда, лажни бирачки спискови – само су део редовног СНС изборног фолклора, који, по свему судећи, није изостао ни овај пут. Наравно, апсолутна медијска контрола је нешто што се подразумева.

Ипак, режим је у Медвеђи показао да не преза ни од вређања интелигенције нормалних људи, па су тако изборни цензус у овој општини прешле СВЕ партије које су се и пријавиле, па чак и Српска десница Мише Вацића, која до ових избора није имала ни локални одбор у Медвеђи!?

Дакле, било је довољно да се Вацић са својим габаритним момцима једном појави у Медвеђи, мало изгура народ на улици и да му становници општине Медвеђа одмах дају подршку већу од 6 одсто!?

На овај начин Вучић шаље поруку и како ће изгледати парламентарни избори: ми ћемо наместити довољно високу излазност, СНС ће наравно победити, а део колача ће добити све лажне опозиционе странке које се одлуче да учествују у изборном цицклусу (а заправо циркусу), који има за циљ формирање Скупштине за изгласавање независног Косова.

Ако неко мисли да Запад Вучићу неће дозволити да фингира излазност на парламентарним изборима и да ће изразити сумњу у то како су рецимо Српска десница, Српска радикална странка, ЛДП, ЛСВ или још нека друга „опозиција“ успели да пређу цензус, тај се грдно вара.

Сведоци смо ових дана да Запад без проблема брутално лажира догађаје из Другог светског рата, а камоли да му је тешко да зажмури на Вучићеву диктатуру у замену за оно што су напредњаци обећали још 2012. године.

Режим у Београду зна да ће имати подршку из Брисела и Вашингтона и наравно да ће је обилато користити. Покушаће заједно са Западом да натера опозицију да изађе на изборе, али ако им то не пође за руком, следи горе поменути план Б.

Зато је већ сада јасно да само бојкот избора неће бити довољан. Да би се срушила намера политичке олош елите да призна лажну шиптарску државу (уз „компромисно решење“) неопходан је велики устанак народа.

Неопходно је да уочи и на дан избора народ изађе на улице, обесмисли изборну фарсу и спречи давање лажног легитимитета за издају Космета.

Неопходно је да народ устане против двоструке окупације – окупације Запада и окупације домаће УДБА дубоке државе, која је већ деценијама сервилна страном фактору.

Неопходно је да се пробудимо из Вучићевог „ДБ матрикса“, у којем одрођени од Бога робујемо за цркавицу.

Неопходно је да схватимо да животарење у пролазном животу није најважнија ствар.

Тада ћемо моћи да устанемо против ове и сваке нове власти и против сваке силе која жели да осакати Србију и српски народ.