Прочитај ми чланак

ПАКУЈЕ КОФЕРЕ: Вук одлази из Србије!

0

Пакује се за преко гране! Председнички кандидат Вук Јеремић, након неславних 5,64 одсто освојених гласова на изборима, упркос дуготрајној и скупој кампањи, по свој прилици, пакује кофере и одлази из земље.

Наиме, како тврди добро обавештен извор „Ало!”, Јеремићеви сарадници, али и финансијери очекивали су далеко бољи резултат на председничким изборима, поготову с обзиром на то колико је новца уложено у његову кампању.

Фото: Н.С.

– Имајући у виду да је Јеремић пре свих кренуо у кампању, те да су медији били преплављени његовим рекламама, ово је заиста разочаравајуће. Према нашој рачуници, он је на кампању потрошио укупно око четири милиона евра. То су заиста озбиљни новци, а добијао их је од разних људи, и у земљи, али и у иностранству. Наравно, сви они су му и давали јер су веровали у њега и, логично, очекивали да ће им данас-сутра бити узвраћено поверење. А и сам Јеремић се није либио да олако обећава све и свашта не би ли привукао финансијере – тврди наш саговорник.

Иако је Јеремић у изборној ноћи поручио да остаје у Србији, те да не намерава да промени посао ни након избора и да ће бити ангажован у политичком животу, наш саговорник тврди да нема ништа од тога.

– Можда се он и задржи у Србији неколико месеци док се не договори где би могао, али ће сигурно чим пре преко гране, највероватније опет у неку међународну институцију. Просто, преиграо се. Мислио је да ће његова кампања имати више одјека, али је на крају и Бели чак освојио више гласова од њега. Да не причамо да је Јанковић имао три пута више гласова од Јеремића, иако је Јеремић ценио да ће узети више – каже наш извор.

Додаје и да, логично, нема шансе ни за оснивање странке.

– Иако је то била опција, да Јеремић оснује странку након избора, након овако слабог изборног резултата тешко да би то ишта значило. Наравно, постоји могућност и да евентуално оснује странку, а како би на неки начин оправдао поверење финансијера који су несебично уложили новац у његовуи кампању. Но ипак би то била скупа и крајње беспотребна играрија – закључује наш саговорник. Иако смо јуче овим поводом покушали да добијемо Јеремићев коментар, до закључења овог броја нисмо успели да дођемо до њега.