Прочитај ми чланак

Пак оптужила Вучића за криминал и прислушкивање

0

Доскорашња чланица Главног одбора Српске напредне стране (СНС) Станислава Пак изјавила је да је председник државе Александар Вучић "своју енергију усмерио на уништавање неистомишљеника, растакање Србије, а кроз систем међународне корупције успео је да сакрије пред очима целог света размере криминала и репресије, која је данас видљива на сваком кораку".

– Настављам своје деловање, на начин који ми буде доступан. Верујем да ће ме позвати и моје некадашње колеге из Радио телевизије Србије, иако им је уређивачка политика слична, како је приметио Вучић, државној телевизији у Пјонгјангу – навела је Пак у ауторском тексту за недељник НИН.

Помињући Вучића, она је навела да је „предлог решења кроз нове изборе само куповина времена“.

– То што поставља услове или не да Србију овоме или ономе је смешно. Он покушава ову невероватну енергију грађана да претвори у некакав сукоб са појединцима на личном плану. На тај начин ће наставити да замајава са једне стране, а са друге стране ће да завршава пословне аранжмане који су њему битни – навела је Пак.

Она је написала да крајем 2016. један таблоид објавио на насловној страни фотографије ње и, тада посланика, Ђорђа Вукадиновића, уз наслов „Издаја: Тома направио пакт са Вучићевим непријатељем!?“ као и да је поред снимака из више углова објављен и аудио-снимак разговора.

– Тај пример указује на праксу незаконитог праћења и снимања разговора, мојих или Вукадиновићевих, свеједно – навела је Пак као и то да је њу „само пар минута након састанка, Вучић звао и смејао јој се“.

Пак је, испод текста, потписана као саветница за медије бившег председника Србије Томислава Николића, некадашња новинарка РТС, сада директорка Канцеларије за регионални развој и да је прошле недеље дала оставку на чланство у ГО СНС, чији је члан била од 2009. године.