Прочитај ми чланак

Вулин: Пајтић се плаши истраге о РБВ и избора

0

01-Vulin(Танјуг)

Увек када је Србији тешко нађе се неко ко ће покушати да отвори неку рану, које заправо и нема, рекао је данас председник Покрета социјалиста Александар Вулин, поводом најаве Бојана Пајтића о доношењу декларације о Војводини, и истакао да се Пајтић у ствари плаши истраге о Развојној банци и избора у покрајини.

„Кад год је Србији тешко и када је потребно потпуно јединство читаве нације увек се појави неко ко ће покушати да отвори неку рану која заправо и није рана“, казао је Вулин – директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Вулин је рекао да се Пајтић боји две ствари – истраге о Развојној банци Војводине и покрајинских избора, уз поруку да „овим покушајем“ неће успети да спречи ни једно ни друго.

„Невероватно је да Пајтић за грађане Војводине, којима не прети ни имовинска небезбедност, којима нико не прети угрожавањем живота, чија људска и било која друга права нису ни мало угорожена, захтева да не смеју да буду на нивоу невладине организације, али зато захтева да се потпише споразум који даје Србима на КиМ, који су и животно и материјално и људски угрожени, да буду нека врста НВО“, рекао је Вулин Танјугу.

Он је запитао како је могуће у истој реченици ставити те две ствари, „како је могуће тврдити да је потребан већи ниво права за становнике Војводине и већи ниво заштите за становнике Војводине од претњи које нема, него за становнике КиМ од претњи које су свакодневне“.

Пајтић је најавио да ће покрајинска скупштина у среду донети Декларацију о заштити уставних и законских права АП Војводине, јер „велика већина грађана јасно види да се та права не поштују и повређују“.