Прочитај ми чланак

ПАДАЈУ МАСКЕ? Сергеј и Весна Пешић оштро напали Бошка због миграната

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић пре пар дана подсетио је на изјаву бившег аустријског министра унутрашњих послова Херберта Кицкла да је у његово време склопљен уговор с Владом Србије по којем мигранти којима Аустрија одбије захтев за азил, а који не могу да се врате у земљу порекла, морају да буду враћени у Србију.

“То је очито нова међународна обавеза коју је републичка власт преузела на Србију мимо воље народа”, истакао је Обрадовић.

Према његовим речима, пљачке, покушаји силовања, насиље и друга кривична дела већ се дешавају свуда где су ови мигранти смештени у Србији, али се о томе ћути у медијима.

“Наша власт нас није питала да ли желимо мигранте у нашој средини. То није била тема ни избора ни народног референдума. Ко је онда себи дозволио за право да мимо воље народа потпише уговор о томе да сви мигранти који не могу да добију азил у западно-европским земљама да буду враћени у Србију и овде трајно насељени? Ми се са тим не слажемо и нећемо насељавање миграната у нашим градовима и селима“, закључио је Бошко Обрадовић.

Ова изјава и сама петиција нису се допали његовим колегама из опозиције, а тим поводом огласио се лидер ПСГ Сергеј Трифуновић, који је на Твитеру написао:

А и Весна Пешић је имала шта да каже овим поводом: