Прочитај ми чланак

Пада влада због Шарића!?

0

Председништво СНС расправљало о расписивању избора јер се неки коалициони партнери опиру хапшењу одбеглог нарко-боса Дарка Шарића.

Кампања.
На суботњој затвореној седници Председништва СНС главна тема није био сукоб између лидера УРС Млађана Динкића и члана ГО СНС Саше Мирковића, због чега је званично и сазвана на иницијативу потпредседница странке Зоране Михајловић, него, како Курир сазнаје, могућност расписивања ванредних парламентарних избора на пролеће.

– Разговарали смо о (одбеглом нарко-босу Дарку) Шарићу, отпорима и коме у коалицији смета његово хапшење, као и да ли ће и докле СНС то трпети.

Односно, до ког тренутка може да се одлаже излазак на изборе. Дарко Шарић скрива се у једној од земаља региона и његово хапшење није не­мо­гућа мисија – каже извор Курира из врха СНС који је присуствовао затвореној седници Председништва.

(Курир)

Александар Вучић: Не могу потпуно да искључим ванредне изборе

Вучић је поновио да је жеља СНС да се не иде на ванредне изборе, али да то не зависи само од њих и да их унапред не искључује:

„Видећемо тек каквих ће проблема све бити, да ли ћемо бити задовољни „пролазним временима“ током 2013, да ли ће неко спречавати рат против корупције. А могуће је да и ми засметамо нашим коалиционим партнерима…

Не мислим ја да су нови избори Србији најпотребнији, али немојте ме терати да ту могућност унапред и потпуно искључујем. Само кажемо да немамо проблем са изборима“.

Први потпредседник Владе Александар Вучић поручио је да ће 2013. у Србији бити преломна година, после које више ништа неће бити исто.

„Или ће ова земља постати озбиљна, правна држава на путу економског опоравка или ће нас вратити у живо блато корупције и криминала“, изјавио је Вучић у интервјуу за божићни троброј Информера и додао да очекује да ће и Дарко Шарић коначно бити приведен правди.

„Није само о Шарићу реч, ударићемо и на све оне који су изградили личне империје пљачкајући државу“, рекао је Вучић.

 

(Танјуг)