Прочитај ми чланак

Пацоли има поруку за Вучића: Са Србијом се не може разговарати о три ствари

0

Бивши шеф косовске дипломатије и председник Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли казао је да се са Србијом о свему може разговарати, само не о три ствари, а то су, како је навео — независно Косово, Устав Косова и граница.

Он је за телевизију „Фејс“ из БиХ рекао и да за председника Србије Александра Вучића има јасну поруку.

© AP Photo /

„Вучићу, имате само једну шансу — да признате Косово. То је реалност. Та држава је рођена и нема враћања назад. То је једино решење, а све остало ће ићи лакше“, казао је Пацоли.

Нагласио је да је то исто поручивао и Слободану Милошевићу раније, потенцирајући да је тзв. Косово давно рођена држава. Сматра и да је прича о разграничењу између Србије и Косова у смислу размене територија „немогућа и врло опасна“.

Пацоли је такође изнео идеју о стварању слободне економске зоне која би обухватала део јужне Србије, север Косова и Санџак.

Он је рекао да би то био посебан економски простор који би био поверен некој светској менаџерској фирми, уз финансијску помоћ ЕУ када је у питању инфраструктура.
„Довели бисмо глобалне компаније, имали симболичан порез и за пет-шест година бисмо могли да запослимо 300.000 људи“, објаснио је Пацоли.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!