Прочитај ми чланак

ПАЦКЕ ЗА ВУКА: Напредњаци прекидају сарадњу са СПО?

0

Београд -- Руководство Српске напредне странке ће у наредним данима преиспитати сарадњу са лидером Српског покрета обнове Вуком Драшковићем, пишу "Вечерње новости".

Лист наводи да је вишегодишња коалициона сарадња две странке озбиљно пољуљана након Драшковићевих објава о демонстрацијама на Твитеру, које су протумачене као подршка студентским протестима и након критика начина на који је Влада Србије реаговала на одлуку суда у Колмару да не изручи бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја Београду.

Драшковић је наиме одлуку о забрани путовања наших званичика у Француску назвао „потезом у корист наше штете“ додајући да Вучић нема његову подршку за оно што је супротно европским интеграцијама.

„С обзиром на то да ово није први пут да наш коалициони партнер има другачије ствове о одређеним питањима ускоро ћемо о нашој сарадњи разговарати на органима странке,“ рекао је за „Новости“ председник извршног одбора СНС Дарко Глишић.

„Новости“ подсећају да је на Вучићеве коментаре на Твитеру средином априла реаговао и потпредседник напредњака Милош Вучевић који је лидеру СПО поручио да не може седети на две столице и позвао га да се изјасни да ли је у коалицији са СНС или се придружује Јанковићу, Јеремићу, Радуловићу и Обрадовићу.

Лист преноси и да заменик председника СПО Александар Чотрић не оцекује „одмазду“ напредњака јер подршка СПО Вучићу у свим потезима који приближавају Србију ЕУ није доведена у питање.

„Не видим због чега би нам Вучић и СНС замерали. Ми смо уз све магистралне токове политике владе а то што као и свака странка имамо своје виђење одређених питања не угрожава коалицију“, рекао је он.