Прочитај ми чланак

Ово су највећи примитивци у Скупштини Србије

0

Скупштинска заседања изнова доказују да су три посланика власти неприкосновена по броју увреда које могу да изговоре у свакој минути свог обраћања. Шампиони скупштинског простаклука без дилеме су шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов и његове колеге посланици Небојша Бакарец и Маријан Ристичевић. То су доказали и на седницама парламента одржаним претходне седмице.

Шеф напредњака у овом сазиву парламента Миленко Јованов увек је спреман за сукоб, вербални, ако затреба и физички.

ФОТО: Н.С.

Био је у првим редовима оних који су умало изазвали тучу у парламенту, на седници на којој је председник Србије Александар Вучић говорио о дијалогу с Приштином. Вређао је и посланика Демократске странке Срђана Миливојевића док је говорио.

„Олошу један, ајде дођи…“

На једној од ранијих седница Мирослава Алексића из Народне странке назвао је понављачем, а Бориславу Новаковићу поручио да ће га у странци „везати за столицу“.

„Олошу један, ајде дођи“, довикивао је Јованов недавно и посланику ове странке Стефану Јовановићу, након чега је то Јовановић и урадио, међутим Јованов је остао на свом месту, а око њега су се окупили посланици СНС.

„Само, молим те, немој да ме додирујеш. Онај ко додаје влажне марамице Вуку Јеремићу кад иде у WЦ не желим да ме додирује. У затвор ме стрпај, ал ме не пипај“, наставио је Јованов, након чега је дошло до кошкања и гуркања међу посланицима.

Копредседнику Заједно Александру Јовановићу Ћути рекао је практично да је алкохоличар.

„Ћуто, ја знам да је већ пола један и да је отишла флаша вињака. Дајте да утврдимо колико „Рубина“ имаш данас, треба да се донесе дрегер“, изјавио је Јованов.

„Има веће груди од Сораје“

Сличан начин опхођења с колегама из опозиције има и посланик Небојша Бакарец.

У „пуном сјају“ показао се на последњој седници након што је посланик ДС Срђан Миливојевић говорио о спрегама СНС и криминала.

Бакарец је тада Миливојевића назвао „жутом хунтом, у жутом џемперу који би да убије председниковог сина, а вероватно и самог председника“.

„Он је стеони ловац на псиће. Више једе псеће месо него свињско. Тврди да је мушкарац, али жути џемпер који носи показао је да има веће груди од Сораје и убудуће осим хулахопки, било би добро да носи и брусхалтер. Биће пристојније“, поручио је Бакарец, а Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС упозорио је „примерка Миливојевића“ да води рачуна када у Забели буде посећивао Беливука, јер постоји могућност тамо и да остане.

Недавно се из скупштинске клупе посланик Бакарец устремио и на новинаре Нове и Данаса, рекавши да раде против државе, да заговарају независност Косова и да воде “хибридни рат” против председника Александра Вучића.

Он је тражио од министра полиције Братислава Гашића, да реагује и истражи, како каже, деловање Нове, Данаса и појединих људи из опозиције.

“Ових дана се води хибридни рат, специјални, а циљ је да се изврши притисак на Србију да призна Косово и уведе санкције Русији. А један од појавних облика овог рата је заједничка кампања хрватских и антисрпских медија у Србији, а постоји један заједнички именитељ свих ових медија – то је да су у власништву тајкуна Шолака“, поручио је са скупштинске говорнице Бакарец.

„Моравка, мангулица или ресавка“

На претходној седници парламента, такође на рачун Миливојевича, сипао је увреде и посланик са листе СНС Маријан Ристичевић. Готово 15 минута, без иједне опомене, називао је Миливојевића НАТО локатором, али и јединим преосталим „Џекијем“ у Крушевцу.

„Зоолошки врт се сели са Калемегдана на Аду. Немојте бити забринути. Имаћете добро станиште, моћи ћете да се каљугате у блату колико желите. Бићете у природном окружењу. Моћи ћете да будете моравка, мангулица или ресавка, шта желите“, поручио је Ристичевић посланику ДС, додајући да је ова српска мушка персона на свадбу свог страначког колеге ишла са Загорком Доловац и да је тамо са деверушама хватао бидермајер, а да сада прича о независном правосуђу.

„Хватао је бидејмајер са деверушама и отуда та тројка човека у жутом џемперу. Вероватно је помислио и да му је време да се уда“, причао је Ристичевић.

Народни посланик.