Прочитај ми чланак

Ово је нова влада за издају КиМ, копање литијума, Гејтсове нуклеарке и НАТО

0

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности након седнице Председништва СНС. Он је рекао да ће Владу чинити 55 одсто жена са квоте СНС, а да у њој неће бити Златибор Лончар, Јадранка Јоксимовић, Бранислав Недимовић.

Вучић је рекао да први пут Србија бира Владу док постоји ратно стање у окружењу.

„Кад видите да једни желе пораз оне друге стране, а ова друга жели једнако пораз ових првих. Реч компромис је забрањена реч. Као што и код нас, због социјалних мрежа, реч компромис не постоји. То је постала најружнија реч“, навео је он.

Вучић је рекао да ће на квоти СНС бити 55 одсто жена у министарствима.

Председник Србије рекао је да Бранислав Недимовић, Златибор Лончар и Небојша Стефановић неће бити у Влади Србије.

„Сви ти људи, који неће бити сада у Влади, од Јадранке Јоксимовић до многих других, наставиће да раде за нашу странку“, навео је он.

Вучић је рекао да је мандатарка за састав нове Владе Ана Брнабић прочитала имена министара у новој Влади, а он је потом прочитао списак министара.

„Председница владе биће Ана Брнабић, Ивица Дачић ће бити минситар спољних послова, потпредседник Владе и министар одбране буде Милош Вучевић. Потпредседник Владе и министар финансија ће бити Синиша Мали. Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, министар привреде Раде Баста, министар пољопривреде шумарства и водопривреде, Јелена Танасковић, министар за заштиту животне средине Ирене Вујовић, министар грађевинарства и инфраструктуре, Горан Весић, министар рударства и енергетике Дубравка Негде, министар правде Маја Поповић, министар за државу управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, министар за унутрашње послове Братислав Гашић, министар за европске интеграције Тања Мишчевић, министар просвете Бранко Ружић, минситар за науку, иновације и технолошки развој Јелена Беговић, министар здравља Даница Грујичић, министар за рад, запошљавање и борачка питања Никола Селаковић, министар за бригу о породицу и демографију Дарија Кисић, министар за туризам и омладину Хусеин Мемић, министар спорта Зоран Гајић, министар културе Маја Гојковић, министар за бригу о селу Милан Кркобабић“, рекао је Вучић.

Он је додао да су остала непопуњена места министра за телекомуникације и информисање, министра за јавна улагања и места министара без портфеља.