Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ОПАСНОСТ ПО СРБИЈУ aко Вучић да чланство Шиптарима у УН

0

Директор Центра за геостратешке студије Драгана Трифковић тврди да је циљ САД и Шиптара да правно обавезујућим споразумом са Београдом, након столице у УН, омогуће и чланство Косова у НАТО. Она је, гостујући у емисији продукције "Балкан инфо", рекла да је чланство Косова У НАТО највећа опасност у Србију.

– Oно што је посебно опасно по питању Косова и Метохије је то што је Хашим Тачи већ више пута наговестио да жели да уђе у НАТО. Уколико заиста Александар Вучић одлучи да потпише тај тзв. свеобухватни мировни споразум којим ће се обазати да Србија неће кочити улазак Косова у друге међународне инсистуције и организације, може да се деси да одмах после тога Косово уђе у процедуру уласка у НАТО. Питање је шта ми после тога можемо да урадимо. Не можемо ништа да урадимо нажалост. Морали би да заратимо са НАТО да повратимо нашу територију – упозорила је она.

Она у интервјуу говори о последњим инцидентима на Косову и Метохију, критикује политику Александра Вучића, говори о односима Србије и Русије и другим актуелним темама.