Прочитај ми чланак

ОВАКО СЕ БОГАТЕ: Први човек Деспотовца 10 милиона преусмерио на приватно удружење!

0

Новац грађана Србије који је добио из буџета за финансирање витешког фестивала у Деспотовцу, председник општине Никола Николић усмерава на приватну адресу, конкренто на Удружење за очување и промоцију витешких вештина и врлина! У питању је износ од 10 милиона динара, а није јасно зашто Николић усмерава новац на приватно удружење које чини само један човек, Владимир Благојевић.

Фото: Приватна архива

 

Општина Деспотовац традиционално организује Међународни витешки фестивал „Џаст аут“ који ће се ове године по седми пут организовати у овом месту. Догађај почиње 27, и завршава се 29. августа, а фестивал прате махинације челних људи општине са фондовима који су одобрени за одржавање фестивала.

Наиме, портал Нова је разговарао се људима из Деспотовца који су нам испричали да председник општине Никола Николић, члан Српске напредне странка, новац усмерава ка приватној фондацији са седиштем у Београду.

Izvor: Službeni glasnik

 

Цифра износи 10 милиона динара, од којих је пет милиона уплаћено из ресорног Министарства и пет милиона преко Ресавске пећине (100 одсто од пара грађана Србије из буџета). Симптоматично у целој ситуацији јесте то што председник општине донаторе не позива да новац уплате на рачун општине, већ ка приватној фондацији чије је седиште у Београду?!

Izvor: Privatna arhiva

 

Портал Нова дошао је до званичног дописа који је Николић послао компанији „Дунав осигурање“,где то прилком позивају да донацију за овогодишње “Џаст аут” уплате на рачун „Удружења за очување и промоцију витешких вештина И врлина“, чије седиште је у Држићевој бр. 4 у Београду.

Izvor: APR

 

Удружење на које је Николић преусмерио новац грађана Србије, основано је 8. маја 2015. године, само три месеца пре првог витешког фестивала који се одржавао од 25. до 27. августа.

Информације о поменутом Удружењу се налазе у регистру удружења које води Агенција за привредне регистре. За законског заступника изабран је Владимир Благојевић који је према нашим изворима једини члан Удружења, иако би по статуту требало да има Управни и Надзорни одбор.

Реновирање платио 21 милион, уместо нових греда ставио летве

Током 2020. године општина је реновирала зграду Општинске упаве, а планирала је реконструкција фасаде И енергетске санације објекта.

Целокупна зграда, тј њено реновирање коштало је буџет грађана Србије чак 21 милион динара. Фрапантан податак до којег је дошао наш портал, будући да смо имали прилике да виидмо И ову документацију јесте да су греде за овај објекат плаћене 690.000 динара!!!

Према речима саговорника, нове греде на крају нису ни постављене већ су враћене старе, а око њих су постављене даске које би требало да буду нека врста потпоре. Али новац није враћен као греде…

Николић нападнут у свом дворишту 2018. године

Председник општине Деспотовац напатнут је у октобру 2018. године у дворишту своје куће, када га је маскирани нападач ударио металном цепи по глави. Том приликом Николић је успео да ухвати починитеља и задржао га док није дошла полиција

„Не обазирући се на чланове породице, нападач с фантомком је гвозденом цеви ударио више пута Николића у главу, наневши му озбиљне повреде, али је Николић успео да га ухвати и задржи док није стигла полицијска патрола и привела нападача“, саопштено је тада из општине.