Прочитај ми чланак

Овако је БОШКО причао с ПАТРИЈАРХОМ ПАВЛОМ: Да ли би га он посетио у штрајку глађу

0

Патријарх српски Иринеј, претходних дана је упутио изјаве о Бошку Обрадовићу, које су наишле на критику великог броја опозиционо настројених верника Српске православне цркве.

Патријарх je изјавио да није блло разлога због ког би посетио председника Покрета Двери Бошка Обрадовића, током једанаестодневног штрајка глађу испред Скупштине Србије, зато што се Обрадовић никад са њим није саветовао ни разговарао о својим плановима и поступцима, него увек ради шта хоће и на своју руку.

„Најпаметније што је урадио то је што је почео штрајк глађу, јер се ту смирио да размисли о свему“, рекао је патријарх Иринеј.

Да ли су ове речи заиста биле неопходне да се изговоре? Да ли приличе патријарху СПЦ? Чак и да је Обрадовић погрешио (а није), зар није било боље да се пошаље порука која ће помирити завађене стране и која неће деловати као страначко саопштење?

Интересантно, Бошко Обрадовић је аутор најдужег интервјуа са патријархом Павлом (из 2002. године), који можете да погледате у следећим видео прилозима. Чини се да би благопочивши патријарх Павле ипак посетио Обрадовића током његовог штрајка глађу и да би допринео смиривању тензија у Србији. Уосталом, то је за живота много пута и урадио.