Прочитај ми чланак

Ова власт је почела да приватизује и школе! И то испод жита и у сред празника

0

Министарство просвете објавило је продају Високе струковне школе за предузетништво, образовне акредитоване институције, па ће и ова школа на атрактивној локацији у Мајке Јевросиме постати новогодишњи поклон неком инвеститору блиском власти.

глас за продају школе објављен је 25.12.2021. у Вечерњим новостима, а да апсурд буде још већи, продаја је заказана већ за 03. јануар, само осам дана касније и у време када нико, ни у Србији ни у свету, не ради.

FOTO: SSP

Цена по којој се ова школа нуди је само милион динара, или нешто мање од 10.000 евра, те је јасно да се ова акредитована институција нуди на распродаји, познатом купцу. Школа закупљује простор града Београда у Мајке Јевросиме на основу уговора о закупу закљученог на седам година по условима који су знатно повољнији од тржишних.

Зачин целој овој причи даје др. Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије и функционер владајућег СНС-а, који је и истакнути професор ове образовне установе. Сигурно је о распродаји ове институцији добро обавештен, али његов протест нећемо чути.

Једини начин да се стане на пут оваквом деградирању установа и њиховој распродаји је да се 3. априла изађе на изборе и смени ова власт.