Прочитај ми чланак

ОВА МАЛА ЈЕ ПОКВАРЕНА Весна Пешић извређала студенткињу након гостовања у „Утиску“

0

Социолошкиња и политичарка Весна Пешић извређала је Валентину Рековић из удружења "1 од 5 милиона" након њеног гостовања у емисији код Оље Бећковић.

Наиме, она је у „Утиску недеље“ рекла да се може сагласити са тиме да Србија није демократска земља и да нема услова за фер и слободне изборе. Ипак, на почетку, осврнула се на бојкот парламента, наводећи да је он требало да има за резултат делигитимизацију „Скупштине као циркуса“.

Foto: Printscreen

„И то смо могли да имамо у децембру 2018. године, да су посланици стварно бојкотовали тај парламент, да су вратили мандате… Да су тад показали да су јединствени, могли смо да имамо ово што сада хоће… Они су нам појели годину и више дана, тврдила је рекавши да остаје при намери да бојкот унесе у Скупштину“.

Након емисије, и Пешић је имала шта да каже.

– Ова мала је и глупа и покварена, написала је Весна на Твитеру очигледно алудирајући на Валентину Рековић.

Подсетимо, гости Утиска недеље изнели су различите ставове о бојкоту избора. Док је за политиколога Бобана Стојановића то одраз борбе и механизам притиска да би изборни услови убудуће били бољи, за спољнополитичког аналитичара Бошка Јакшића бојкот је пут опозиције у „зимски сан“ и изолацију.

Представница удружења „1 од 5 милиона“ Валентина Рековић оценила је да је опозиција која бојкотује обесмислила бојкот, да покушава да изда Споразум са народом, а има замерке и на кампању бојкота парламента.