Прочитај ми чланак

Отворено писмо Драгана Ђиласа амбасадору САД Годфрију

0

Господине амбасадоре,

Прихватили сте да гостујете на телевизији Пинк. На телевизији која је учествовала у убиству Олвера Ивановића, на телевизији на којој се сваки дан организовано уништавају животи свима који мисле другачије од Александра Вучића и његових следбеника, на телевизији на којој се емитују програми у којима се отворено пропагира насиље, шири мржња, урушавају све вредности на којима једно цивилизовано и демократско друштво почива.

Прихватили сте, господине амбасадоре, да будете гост на приватној телевизији Александра Вучића, којој опозиција нема приступ годинама, на телевизији која не информише грађане него их најбруталније лаже.

Прихватили сте да будете гост у емисији која је направљена да покрије Утисак недеље Оље Бећковић и то у тренутку док се у Србији телевизија Н1 избацује са државних кабловских оператера. Истих оних на којима се Нова С никад није ни емитовала.

Уместо патетичних обраћања са помињањем речи срамота и стид, ја ћу Вам се јавно захвалити што сте свима нама, који се боримо за основне демократске вредности, који сањамо слободу и правду, овим потезом дефинитивно показали да сте Ви у тој борби на другој страни. Сумњали су многи у то и до сада на основу Ваших изјава, због осуда опозиције и глорификовања Александра Вучића и Ане Брнабић. После овога, разлога за сумњу више нема.


То што у Србији људе убијају, пребијају, истерују с посла, то што им децу избацују из обданишта, то што се вређају судије, прогоне новинари, то што се криминалци слободно шетају, то што се доказане убице ослобађају, то што смо званично најкоруптивнија земља у Европи, то што више немамо статус слободне државе, то што државна безбедност прати опозиционе лидере 24 сата дневно, то што нам деца и чланови породица имају проблеме због фашистичке кампање коју предводи управо ТВ Пинк, све то Вама није битно. Битно је да је онај кога подржавате спреман да потпише признање Косова и да компанијама које долазе из ваше земље да послове вредне милијарду евра без тендера. Зато му се све то толерише, зато га обасипате речима похвале и дивљења, док стотине хиљада људи, у Вучићевим сеобама народа, одлази из земље.

Хвала Вам, господине амбасадоре, на подсећању да ћемо и овога пута, као и много пута у историји нашег поносног народа, победу морати да освојимо сами. Зато ће она бити још већа. И зато, кад победимо, никоме ништа дуговати нећемо.