Отпуштени жандарми: Трпимо стравичну тортуру

0

Златко Гигић, један од седморице припадника нишког одреда Жандармерије, који су осуђени због пребијања Андреја Вучића и Предрага Малог 2014. током "Параде поноса", након синоћњег појављивања на протесту против режима у Новом Саду, казао је за портал Нова.рс да се ни он ни његове колеге не баве политиком, већ да су се на скупу појавили као представници грађана, који у овој држави трпе тортуру и неправду.

“Позвани смо на протест као представници оних који у овом систему трпе стравичну тортуру. Наше појављивање нема везе са политиком, већ са тим што смо жртве једне велике неправде која нам је учињена. Недавно нам је уручено решење о отказу, односно о престанку радног односа, које није донето на законит начин. Дело за које смо ми правоснажно осуђени десило се након доношења акта на који се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао у том решењу које смо добили, што значи да је ретроактивно” каже Гигић.

Гигић наводи и да се његове колеге и он неће појавити на данашњем протесту који у Београду организује “Грађански отпор”, управо да њихов долазак не би било искоришћен у политичке сврхе.

“Јуче смо се појавили да би људи видели да смо део грађана. Ипак, више нећемо, страх постоји код свих нас”, наводи Гигић.

Иначе, седморица припадника нишког одреда Жандармерије, међу којим је и Гигић, осуђени су на условне казне затвора због прекомерне употребе силе током одржавања “Параде поноса” 2014. у Београду, када су претучени Андреј Вучић и Предраг Мали, браћа Александра Вучића и Синише Малог. Гинић поводом ове пресуде каже да остаје при томе да су они тог дана само радили “свој посао”.

“Поднели смо жалбу Уставном суду, након које ћемо видети шта ћемо. Остајем при томе да нисмо криви и да смо тог дана радили по команди одреда Жандармерије. На том месту се нисмо нашли у приватној режији, већ смо радили наш посао”, додао је Гинић.

Подсетимо, сем Гигића за пребијање Вучића и Малог осуђени су и Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић. Од њих седморица жандарма, двојица су у међувремену пензионисана.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!