Прочитај ми чланак

ОТКРИВАМО: Вучић блокирао формирање нове Владе ЦГ, поново угушио интерес Срба

0

Формирање нове Владе Црне Горе је у напред осуђено на неуспех, странке заправо нису ни водиле било какве преговоре о састављању нове већине, а иза свега стоји Александар Вучић, који није дозволио да Миодраг Лекић буде нови мандатар. На овај начин профитираће једино Мило Ђукановић, поражене снаге из 2020. године и Дритан Абазовић.

Ово сазнаје „Србин инфо“ из црногорског извора, који за наш портал открива и како је текао састанак на којем је наводно требало да се разговара о новој Влади са Лекићем као мандатаром.

– На састанку су сви били мирни и задовољни и то не само Дритан, који је био „релаксиран“. Ово је било веома чудно с обзиром на то да није формирана нова Влада, коју наводно сви желе. Једини је емоције показао Јокић, јер је вероватно свестан да неће прећи цензус на следећим изборима.

Мандатар Лекић с правом је одбио да изиграва будалу и да бесконачно забавља и обмањује јавност преговорима за које су сви из разних разлога и због заједничког пријатеља из Београда (читај Вучића) желели да не успеју.

Закључак је да Дритан остаје, а да се комедија са Уставним судом наставља – објашњава наш извор.

Након само једног састанка некадашње парламентарне већине мандатар Миодраг Лекић је одустао од своје владе, која је требало да буде 44. Влада Црне Горе. Сада је ЦГ на корак од тога да се у мају поред председничких одрже и парламентарни извори.

Још једном је Александар Вучић допринео да се српски интереси брутално угуше, не само када је реч о Србији, већ и и на целом простору бивше Југославије.