Прочитај ми чланак

ОТАЏБИНА: За време Вучића са КиМ отишло 250.000 Срба, узалуд сад цмиздри и цвили

0

Последњи скуп Александра Вучића са представницима политичко-подобих Срба са КиМ односно боље рећи са члановима Српске напредне странке само осликава катастрофалну националну и државну политику председника Србије према јужној српској покрајини.

Целокупан састанак се одвијао по систему из шупљег у празно и председник Србије нити је дао нити је предложио било какве мере да се положај Срба доведе до пристојног нивоа живљења. Онако стидљиво кроз зубе председник Србије је због проблема са српским регистарским таблицама прошапутао да он може да примени реципрочне мере према сепаратистичким регистарским таблицама и њиховим личним документима. Ову меру је Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ председнику Србије предлагао још пре две године али он изузев цвиљења, цмиздрења, запомагања, кукњаве није се усудио да је примени. Неће ни сада јер „много је мачку говеђа глава“. Уосталом, онај ко је прхватио француско-немачки предлог у коме стоји да Србија признаје сва документа самопроглашене републике Косово тешко да има смелости да поступи другачије. И не само то, председник Србије је прихватио и химну Косова због чега ће Срби морати да стоје мирно пред туђом химном управо пред оном химном која над њима врши насиље.

Фото: RTS printscreen

Александар Вучић је сасвим оправдано протествовао због безразложних хапшења Срба али сем вербалне осуде ништа друго не може да уради. И што је трагично, добар део тих хапшења одвија се на административним прелазима које је управо он поставио и где се у непосредој близини налазе и српска и сепаратистичка полиција. Управо, српска полиција мирно посматра како се Срби брутално хапсе а да са њихове стране никакве реакције нема. И уместо да због тога административну линију или боље рећи границу врати на старо он како каже народна песма не ради ништа друго него само цвили као Дамљанов зеленко.

Александар Вучић је најавио да ће он за Ускрс да преложи неку само њему знану платформу о Косову и Метохији која ће значити побољшање живота Срба. Пуних једанаест година вршења власти он то није урадио. Безброј пута до сада Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ тражио је од председника Србије да предложи платформу о Косову и Метохији коју би усвојила Народна скупштина Србије и која би била путоказ за политичко деловање. Председник Србије је био против тога упорно говорећи да га свака платформа спутава у вођењу преговора и ограничава по потању флексибилности односно, како народ каже, издаје. Издаја се најбоље одрађује у мраку као што видимо из једанестогодишњег деловања Александра Вучића. Он је за то време „Косово“ довео на праг независности стварајући озбиљну претпоставку да се на територији Србије формира Велика Албанија.

За време једанестогодишње владавине Александар Вучића и његове Српске напредне странке више од 40 хиљада Срба је напустило простор Косова и Метохије, ако се томе дода и и охих 200 хиљада Срба из 1999-2000. године када је он такође вршио власт може да се закључи да је током владавина Александра Вучића већи број Срба напустио КиМ него за време Велике сеобе Срба под Арсенијем Чарнојевићем. И то је главни разлог због чега га Запад подржава. Јер буквано не постоји политичар у Србији који је спреман да се одрекне Косова и Метохије осим Александра Вучића. Зато му се и толеришу бројне криминалне афере, диктаторски начин владања и пљачка сопственог народа.