Прочитај ми чланак

Отаџбина: Председник Србије поново пристао на све што су сепаратисти из Приштине

0

Приштина добро зна да Србија има за владара нејаког Уроша без храбрости и мушкости и само се смејала ономе што је Александар Вучић радио. Заокруживао је државност још једне албанске државе на Балкану

После постигнутог договора Борка Стефановића и Едите Тахири чланови Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ обратили су се Уставном суду Србије ради утврђивања легалности оваквих споразума. После годину дана Уставни суд се огласио у лето 2012. године и договоре је ставио ван снаге јер су супротни важећем Уставу Републике Србије. Уставни суд је наложио већ новоформираној влади на челу са Ивицом Дачићем и првим потпредседником Александром Вучићем да у року од месец дана поништи ове договоре. Влада Србије не да није укинула постигнуте споразуме већ их је имплементирала у дело.

Први пример је споразум о функционисању тзв. интегрисаних царина када је 6. децембра 2012. године Ивица Дачић потписао одлуку Владе о успостављању класичне границе између централне Србије и Косова и Метохије.

Касније, 2016. године Борков договор о слободи кретања Александар Вучић је потврдио јер је као председник Владе потписао са председником владе самопроглашене републике Косово Исом Мустафом исти такав договор односно само га је потврдио. У договору Вучића и Мустафе стоји да ће споразум у потпуности да се примењује после 5 година због чега су прошле године сепаратисти из Приштине кренули у његову примену и имплементацију што се завршило договорима о стикерима када су симболи државе Србије прелепљивани ради уласка на Косово и Метохију.

Сви медији славе Вучићев допринос опстанку српских личних карата што је својеврсна обмана грађана Србије јер пререгистрацијом српских регистарских таблица КМ, ПР, ГЛ итд. на РКС власници возила су дужни да имају личну карту коју издају сепаратисти из Приштине. Да би добили личну карту, возачку и саобраћајну дозволу морају да имају држављанство самопроглашене републике Косово. Заузврат Александар Вучић је без ограничења дозволио да грађани јужне српске покрајине са сепаратистичким документима, личним картама, регистарским таблицама, саобраћајним дозволама мимо важећег Устава Србије, јер та документа нису издата од МУП-а Србије, пролазе кроз државу Србију. По обичају председник обмањује своје грађане сводећи причу о некаквим дисклајмерима који наводно треба да стоје на административним прелазима и тиме покушава да замагли стварност да је Република Србија вољом свог председника признала документа самопроглашене републике Косово. На овај начин је Србија трасирала и пут да иста возила иду и кроз оне државе ЕУ као што су Шпанија, Румунија, Словачка, Грчка које нису признале независно Косово. Скандалозна, антиуставна и штета у државотворном и националном смислу по Републику Србију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је у више наврата говорио да Приштина не може да уцењује Београд, него напротив да Београд може да загорчава живот Приштини. Тражили смо да држава Србија поштује свој Устав и своје законе и не дозволи грађанима са КиМ било да су Срби или Албанци да са сепаратистичким документима улазе у Републику Србију. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да нема потребе да Срби праве блокаде и барикаде када на елегантан начин Срби и држава Србија могу Аљбина Куртија да ставе у подређен положај тиме што ће да изазове незадовољство грађана с обзиром да им је једини пут у Европу пут кроз Републику Србију. Нажалост, председник није имао храбрости да поштује Устав Р. Србије. Чак којег цинизма, он каже да је био против Бриселског споразума иако га је сам потписао и жестоко га спроводи у дело.

У целој овој гужви око регистарских таблица председник Србије се понашао по већ устаљеном шаблону. Драмио је, кукао, паничио, ширећи дефетизам, наговештавајући олује за Србе на КиМ, подизао борбену готовост по зна који пут, шетао борбена возила на релацији Краљево-Рашка чак и подизао мигове у ваздух претећи наводно Албанцима празном пушком. Приштина добро зна да Србија има за владара нејаког Уроша без храбрости и мушкости и само се смејала ономе што је Александар Вучић радио. И нормално као што је радио свих ових 10 година председник је пристао на све што су сепаратисти из Приштине тражили. Заокруживао је државност још једне албанске државе на Балкану.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности се слаже са дамом која је на сајму шљива у Осечини казала председнику Србије: „Издао си Косово, издајниче, и Бог ће да ти суди за ту издају!“

Како радили тако нам Бог помогао.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“