Прочитај ми чланак

Остало им једино да псовкама и увредама одбране власт!

0

Устима пуним безобразног језика и најгаднијих увреда одговарају на сваку конструктивну критику опзиције. Акумулација мржње и зла овде се може опипати. Још веће зло је што већина народних посланика ни министара, а поготову премијерка, нису чак ни прошли поред "Рибникара", ни поред Младеновца. Ако јесу, онда немају ни мрву свести где су и шта им је тема у Скупштини Србије.

Парламент и влада у Србији постају укаљани остаци демократије. Од опште вике и падања у беседнички занос, тешко је слушати и схватити о чему се ту ради. Псовке и клетве које изговарају, најбоље је што могу да дају. Све се чини да посланици СНС-а простаклуком покушавају да одбране своју власт, и да на један гнусан начин одрже безгрешност Александра Вучића.

Фото: Јутјуб

Владајућа екипа покушала је и успела да дневни ред удеси тако да се на њега не може утицати. Није их брига што је то недопустиво и нечасно, такве су категорије одавно нестале из парламентарног општења. Етичка својства председника скупштине, његових асистената и гласачке већине су на нивоу потпуне моралне резистенције. Опозицији је само остало да поставља питања без изгледа да се на њих добију одговори. Неки мало продорнији су поново наводили најтеже примере из криминалне историје режима, али су брзо ућуткивани тешким дисквалификацијама, без права на реплику. Већ виђени резултат простачке инфекције народног дома који разбацују посланици СНС-а.

Псовке, увреде, свађе и плакање у скупштинској сали пореске обавезнике у Србији коштају, према неким проценама, више милиона динара по заседању. Скупштина не представља грађане и не ради као контролор Владе, и толико је деградирана од извршне власти да не чуди да људи мисле да тамо седе неки простаци, част појединцима. Миленко Јованов, носи у себи неописиве увреде за опозиционе посланике, очито уживајући у свом вербалном садизму. Посланик Небојша Бакарец одмах уз њега.

Устима пуним безобразног језика и најгаднијих увреда одговарају на сваку конструктивну критику опзиције. Акумулација мржње и зла овде се може опипати. Тешко је отети се утиску да већина народних посланика ни министара, а поготову премијерка, нису чак ни прошли поред „Рибникара“, ни поред Младеновца. Ако јесу, онда немају ни мрву свести где су и шта им је тема и због чега седе у Скупштини Србије. То показује да је ситуација на политичкој сцени много гора него што се мисли. Иначе, Кодекс о понашању народних посланика више нико и не помиње. Некакву комисију која би требало да се стара о примени нисмо ни запамтили, јер се никад није ни огласила.

Српски парламент бележи у својој историји бројне инциденте, вербалне сукобе и увреде. У ратним годинама остаје упамћен по мрачној атмосфери и озбиљним претњама чак и са говорнице, али и тужним причама о деди и унуку из ’91. Када је Скупштина даноноћно заседала, а тенкови на улицама разбијали деветомартовске демонстрације.