Прочитај ми чланак

Основан Народни блок на челу са Велимиром Илићем и генералом Момиром Стојановићем

0

У Београду је данас формиран „Народни блок – Велимир Илић- генерал Момир Стојановић“ у коме су за сада Нова Србија , група грађана „Искрено за Ниш“, као и Народни слободарски покрет на чијем челу је Мирослав Паровић.

Како су рекли представници тих странака на конференцији за ноцинаре , коалиција ће бити отворена за све оне странке, групе грађана и појединце који су „вољни да раде за добробит Србије и који нису
страна испостава у Србији“.


Председник Нове Србије Велимир Илић истакао је да се он „целог живота борио за Србију и да се од 5. октобра у суштини ништа није променило“.

„Моја морална обавеза је због људи који ме подржавају да се и даље борим. Ова коалиција ће једино и само радити у интересу Србије. У њој су спојени младост и искуство. Ми смо људи са чистом биографијом иза којих стоје резултати и који немају мрље у каријери и не вуку репове од разних афера“, рекао је Илић.

Он је додао да „у Србији никада није било горе и да ће се до последње капи снаге борити да Сртбија постане нормална, правна и држава која има институције“.

„Циљ који сам поставио пре 20 година није остварен и ја имам обавезу да се за тај циљ борим до његовог остварења“, рекао је Илић. Он је позвао све грађане којима је до Србије, до очувања националног идентитета и Косова и Метохије да се прикључе Народном блоку који би , према његовим речима требало да представља алтернативу власти, али и делу опозиције које један део грађана не подржава и који се залажу за бојкот избора.

Генерал Момор Стојановић који је лидер групе грађана „Искрено за Ниш“ истакао је да је већина грађана незадовољна оним што им се нуди на политичкој сцени Србије, јер , како је рекао „многи неће да нам власт у Србији постављају разни ментори са стране“. „Ми смо Народни блок и наш циљ је да у овом медијском мраку у коме живимо приђемо грађанима и у разговору са њима представимо конкретна решења за многе проблеме.

Од тога колико ће нас народ схватити и наше искрене и часне намере зависиће и успех наше коалиције. Народни блок се од власти разликује по томе што смо ми људи који немају иза себе ни једну аферу, а од другог дела опозиције окупљеног око Савеза за Србију по томе што нисмо под утицајем било ког иностраног центра моћи . Ми ћемо бити блок у коме ће бити окупљени људи који имају профе4сионални и морални и кредибилитет и ауторитет. Хоћемо да се бавимо конкретним проблемима грађана и да тражимо решења . Наш циљ је здраво друштво са часним људима на
челу и Србија као стабилна и суверена држава“, рекао је Стојановић.

Он је навео да очекује да ће са таквим ставом „Народни блок“ трпети критике и власти , али једног дела опозиције и истакоа да су у току преговори за придруживање овом блоку бројних локалних лидера и покрета , као и неких истакнутих личности.

Лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровиоћ оценио је да је новоформирана колаиција састављена од три озбиљне политичке опције које без обзора на лоше изборне услове, желе грађанима да понуде алтернативу огвој власти.

„Део опозиције има право на бојкот избора. Али нису сви грађани за бојкот. Има оних који хоће алтернативу . Наша колаиција ће на изборе изаћи са два носиоца листе Велимиром Илићем и Момором Стојановићем , који су људи од искуства и кредибилитета. Као подршка млађих генерација , ту сам и ја.

Народни блок ће бити отворена коалиција и до расписивања избора обавиће се разговори са свим политичким опцијама и локалним групама грађана које желе у заједничку борбу за враћање достојанства обичном човеку и држави Србији“ , рекао је Паровић.

Он је нљајавио да ће прва акција новоформиране коалиције бити кампања широм Србије којом ће се грађани упознати са погубном одлуком власти да започне интеграције са Албанијом и Северном Македонијом кроз тзв. „мини шенген“.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!