Прочитај ми чланак

ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА СРПСКОГ ОТАЏБИНСКОГ ФРОНТА у суботу 14 марта у Дому синдиката (Видео)

0

sof 1_n
У суботу 14 марта, у Дому синдиката у Београду са почетком од 12 часова (подне) биће одржана Оснивачка скупштина Српског отаџбинског фронта, након што је пре тога још 24 јануара одржана Иницијална скупштина СОФ.

Дакле 14 марта ће бити изабрана основна тела странке, као што су стални чланови Главног одбора, Председништва, Председник и подпредседници странке. За очекивати је да ће Синиша Ковачевић бити изабран за председника СОФ, а подпредседници ће бити др Драган Петровић, Жељко Васиљевић и Драгиша Околишанов.

СОФ својим програмским начелима припада патриотској опозицији у Србији, јер се између осталог залаже за раскид са неолибералном економијом и за увођење неког од облика неокејнзијанизма, противи се постојећем Закону о раду који закида права широким слојевима запослених, не слаже се са Бриселским споразумом и посебно како га власт спроводи по примеру правосуђа које је потпнуо предато у руке Приштине, има програмски евроскептицизам, дакле противљење уласка по постојећим условима ка ЕУ, иако истиче европски идентитет Србије, те указује на неопходност слободе медија која је у постојећем систему озбиљно блокирана.

Поводом предстојеће скупштине СОФ јавности су се обратили Синиша Ковачевић, др Драган Петровић и Жељко Васиљевић.

(Србин.инфо)