Прочитај ми чланак

ОСЛОБОЂЕЊЕ: Власт која тргује Косовом не сме да ода поштовање ђенералу Дражи

0

Уместо да отварање меморијалног центра у Прањанима стави у функцију јачања српских националних интереса, режим и његови медији настављају са бољшевичким прекрајањем историје које води косовској капитулацији. На то нас је подсетио однос према величанствененој операцији „Ваздушни мост“.

Током ње припадници српског равногорског поректа предвођени ђенералом Михаиловићем спасли су више од 500 америчких пилота. Сједињене америчке државе тај српски подвиг памте и цене. То може да буде добар основ за изградњу српско-америчких односа на темељу међусобног уважавања, али да бисмо постигли нешто у сарадњи са Вашингтоном прво сами морамо да рашчистимо ко смо и који су то наши витални национални интереси.

Актуелна власт то није учинила на начин који би користио нашем народу. Она и даље робује титоизму чија суштина је антисрпство. Њени представници и пропагандисти пред свако обележавање операције „Халијард“ понављају да су спасавање америчких пилота извели „мештани сувоборских села“. Тек стидљиво се помене да су они били припадали Југословенској војсци у отаџбини или се и то изостави. Зашто се тако поступа?

Прво, стога што је диктаторски режим опчињен ликом и делом Јосипа Броза. Он је српском самозваном вођи узор јер је Тито био и оно што Вучић није у стању да буде.

Друго, власт која тргује Косовом и Метохијом не сме да ода дужно поштовање ђенералу Дражи и његовим следбеницима који су се за одбрану тог и сваког другог дела српске земље жртвовали. Поштовање Михаиловића и одрицање од Косова не иду заједно.

Зато је за Вучића величина Броз који је варао поштене српске партизане да би успоставио режим који је једнако сурово као и нацистички поделио српске земље и велике њихове делове поклонио другим народима укључујући и албанску националну мањину.

Вучић фалсификује прошлост као што лажима покушава да представи садашњост онаквом каква она није. Грађани Србије то схватају и ускоро ће рећи НЕ неотитоистичком, антисрпском режиму.

Наш народ као и сваки други могуће је преварити неколико пута али не и вечно га варати.

Покрет Ослобођење