Прочитај ми чланак

Ослобођење: Српска листа и Вучић признају уставни суд лажне државе Косово

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђјорђевић оценио је данас као "скандалозну" најаву Српске листе да ће се обратити косовском Уставном суду у вези броја министарских места која су им припала у новој влади Аљбина Куртија.

Ђорђевић је навео да „Српска листа, Александар Вучић, Никола Селаковић и сви остали који причају о жалби изгледа директно признају надлежност такозваног уставног суда лажне државе Косово“.
„Колико је срамотно што се цела државна политика око Косова и Метохије свела на то да моле Куртија да Српској листи удели још један портфељ, да се намири још неки локални функционер Српске листе, односно Српске напредне странке“, навео је Ђорђевић а пренело Ослобођење.

Додао је да је до 2012. године „државна политика према Косову и Метохији подразумевала активно присуство Републике Србије у свим местима са српском већином, где је постојао читав државни систем, од правосудја и безбедносних служби до снабдевања електричном енергијом“.

„У последњих девет година сва та овлашћења пренета су на Приштину па се сада расправља око броја фотеља у тзв. косовској влади. Српска листа се као нећка, неће да гласају за Куртијеву владу, а једно понудјено место су без проблема прихватили. Исто као што су без проблема седели у владама Харадинаја, Тачија и осталих ратних злочинаца“, навео је лидер покрета Ослобођње.

Српској листи је у новом кабинету у Приштини припало једно министарско место иако су Србима по Уставу Косова гарантована два ресора у влади.