Прочитај ми чланак

Ослобођење подржало протест испред САНУ

0

Покрет Ослобођење подржао је најављени протест испред Српске академије наука и уметности, а поводом изјава председника ове установе Владимира Костића о Косову и Метохији.

На скупу ће бити упућен апел академицима да се ограде од ставова академика Костића, као и да покрену иницијативу за његову смену.

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић раније је изјавио да „ни Вучић ни Костић немају право да се одричу Косова и Метохије“, те критиковао председника САНУ због ставова о независности Косова, али и негативних изјава о Српској православној цркви и владици Григорију.

„Вучић је тражио партнере у опозицији који ће му помоћи у издаји Косова и није их нашао, пошто тамо нема никог кредибилног. Онда је тражио у Цркви и није успео. Сада се окренуо Академији. Саучесништво Вучићу у послу убеђивања Срба да се одрекну Косова је посао недостојан председника САНУ“, рекао је тада Ђорђевић.

На протесту ће говорити независни посланик Владан Глишић, омладински активиста Немања Вукчевић и др Миша Ђурковић, научни саветник. Скуп је заказан за суботу, 16. јануара у 12 часова, испред зграде САНУ у Кнез Михаиловој улици у Београду.