Прочитај ми чланак

ОСЛОБОЂЕЊЕ: Ниш је небезбедан град, под хитно одговорност!

0

Оснивачи и активисти покрета Ослобођење прикључили су се у суботу новом протесту у Нишу, који је одржан због лоше безбедносне ситуације у граду. Повод за протест је стравична саобраћајна несрећа у којој је бахати возач убио једно 12-огодишње дете и 48-годишњег Дејана Илића.

Радован Чејовић је испред покрета Ослобођење истакао јасан захтев протеста да се побољша
безбедносна ситуација у Нишу. Он је додао да козметичке мере попут недавне смене начелника полиције ништа нису донеле, наводећи да се пре неколико дана недалеко од места
протеста десило још једно убиство.


„Јасно је да је Ниш небезбедан град и да ће неко пре или касније морати да преузме одговорност за оно што се дешава на нашим улицама“, каже Чејовић. Он је објаснио да је на протесту договорена петиција којом би се од градских власти захтевало доношење хитних мера које ће спречити дивљање по нишким улицама. Милан Думановић, оснивач покрета Ослобођење и бивши припадник Управе
криминалистичке полиције навео је да сматра да је један од узрока великог броја тешких саобраћајних незгода „кривични закон, који је изузетно благ и чак и за најтежа дела у саобраћају предвиђа благе казне“.

„У Србији је 2018. године у саобраћају погинуло 546 особа, а преко 20 хиљада је било повређено. То је огроман број који нас све погађа и сви као друштво морамо да се боримо да се овакве трагедије више не дешавају“, рекао је Думановић.