Прочитај ми чланак

Ослобођење формирало Савет за борбу против криминала

0

Покрет Ослобођење, чији је председник Млађан Ђорђевић, формирало је Савет за борбу против криминала. Како је саопштено медијима, у овом телу се налазе истакнути полицајци и припадници других служби безбедности, који су се издвојили својим радом у борби против корупције, организованог криминала и тероризма, док су многи од њих јавно указивали на везе између врха полиције, режима и организованих криминалних група.

Тим поводом јавности су се обратили Милан Думановић, председник Савета и бивши оперативац Управе криминалистичке полиције, као и Златко Гигић, бивши припадник Жандармерије, који је био оптужен за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог 2014. године.

„Право је време за формирање оваквог тела, јер сведочимо потпуној криминализацији врха државе, где видимо да су функционери СНС, криминалне групе и корумпирани врх полиције и служби у нерасплетивој вези“, истакао је Думановић.

Он је подвукао да је Савет формиран јер покрет Ослобођење сматра да све политичке везе организованог криминала морају бити прекинуте, обелодањене и процесуиране.

„Наш задатак је да указујемо на такве афере, а на поштеним полицајцима и тужиоцима, каквих има још много, јесте да процеусирају одговорне, зарад безбедности државе Србије и свих грађана“, каже Милан Думановић.

Гигић је подвукао да је безбедносна ситуација у Србији лоша и да јавност мора бити упозната са тиме. 

„Част ми је што сам у овом Савету, пре свега јер се у њему налазе часни и поштени, бивши и садашњи припадници безбедносних служби Србије, који су својим каријерама и радом допринели мирнијем сну грађана Србије“, рекао је он.

Из покрета Ослобођење најављују формирање других програмских савета у кључним областима њиховог деловања