Прочитај ми чланак

Ослобођење од НАТО окупације само уз помоћ савезничке Русије (Видео)

0

dveri-nato-okrugli-sto-2014_38_563_336_90

НАТО бомбардовање 1999. године није била интервенција већ агресија, ратни злочин – геноцид – који не застарева, и који ће бити кажњен када се доврши нултиполарни свет. Србија тај тренутак треба да дочека са прецизним подацима о жртвама и претрпљеној штети – поручено је данас, на округлом столу „15 година НАТО бомбардовања: 1999-2014“, који је Покрет Двери организовао у Прес-центру УНС-а.

Покрет Двери је у Прес-центру Удружења новинара Србије организовао Округли сто – 15 година НАТО бомбардовања: 1999-2014. на коме су учествовали Јелена Милић, директор Центра за евроатлантске студије, политиколог Марина Рагуш, др Мила Алечковић, председник удружења ЖЕНЕС, др Зорка Вукмировић, дипломирани физикохемичар, академик др Коста Чавошки, Драгољуб Антић, стручњак за нуклеарну енергетику,др Радомир Ковачевић, директор Радиолошког института у Београду, пуковник Ђорђе Аничић, официр који је срушио амерички авион Ф-117, Дејан Мировић, доцент међународног права са Правног факултета у Косовској Митровици и Владан Глишић, члан Старешинства Покрета Двери.

Пре конференције за медије представници Двери, предвођени чланом Старешинства Покрета, Владаном Глишићем, упалили су свеће код споменика погинулим радницима РТС-а. Том приликом Владан Глишић одржао је кратку конференцију за медије.

Члан Старешинства Покрета Двери, Владан Глишић, оценио је да НАТО агресија траје од разбијања Југославије, бомбардовања РС, Олује и Бљеска где су били саветници хрватских генерала, до бомбардовања Србије 1999 – а траје и данас. Реч је о геноцидној намери НАТО да уради оно што нису успеле Силе осовине ни Аустроугарска 1914, оценио је Глишић, који је јутрос, са присталицама Покрета Двери, запалио свеће код споменика „Зашто“ радницима РТС-а страдалим у НАТО бомбардовању.

„Пилоти који су бомбардовали, овде добијају највише почасти. То је ненормално! И зато слободно могу да кажем да је Србија окупирана, а НАТО је окупациона сила, која је на КиМ увела класичну окупацију, а у остатку Србије је колонијална управа преко које окупатор са минималним средствима контролише народ и државу. Да би НАТО и формално-правно успоставио окупацију, Србија ће бити условљена од ЕУ да уђе у НАТО“, истакао је Глишић и указао да морамо да имамо стратешког савезника који ће нам помоћи да се ослободимо НАТО присуства у Србији.

То присуство, како је рекао, огледа се у томе што НАТО трупе слободно могу да се крећу по Србији, НАТО саветници- уствари официри- седе у нашем Министарству одбране, њихови људи држе српске обавештајне структуре, кључне медије, контролишу привредне токове. То говори да не можемо сами да се ослободимо већ нам треба савезник, а то је Руска Федерација и евроазијске интеграције- закључио је Глишић.

Академик др Коста Чавошки је упозорио да НАТО у Србији није извео никакву „хуманитарну интервенцију“ него – агресију! У Србији има много оних који ће пристати на понижење да кажу да су они који су нас напали – били у праву. Ја на то не пристајем, рекао је Чавошки.

Директор Центра за евроатлантске студије Јелена Милић указала је да је неопходан консензус око броја жртава НАТО бомбардовања и позивајући се на податке Фонда за хуманитарно право, истакла да је од директних последица бомбардовања страдало око 800 цивила, “док је пре бомбардовања страдало 6100 Албанаца“.

Физикохемичар др Зорка Вукмировић је казала да се Комитет НАТО-а за изазове модерног друштва бави ширењем атмосферских загађења, укључујући канцерогене који се стварају у пожарима петрохемије. НАТО је симултано гађао мете свестан да тако ствара ефекат хемијског рата, а постоје прецизни извештаји Београдске метеоролошке школе о последичном радиоактивном загађењу, упозорила је Вукмировић. 

Директор Радиолошког института у Београду, др Радомир Ковачевић рекао је да у Србији сваки дан по једно дете оболи од карцинома, а да ниједан министар здравља од 2000.године није смео да изговори речи НАТО, уранијум, карцином! Србија има око 36.000 оболелих од малигнитета, а стопа смртности се приближила броју оболелих, указао је Ковачевић. 

Политиколог Марина Рагуш истакла је да је „НАТО бомбардовао због Милошевића, али ни њему ни власти ништа није фалило – страдали су цивили, жене и деца, а прави циљ је био прекрајање границе и довођење терориста на власт; тај потпис видимо у пролећима широм света- нарочито на Криму где су удар извршили неонацисти“

Стручњак за нуклеарну енергетику Драгољуб Антић оценио је да је осиромашени уранијум геноцидно оружје. „На КиМ су бацили 9 тона и још тону на остатак Србије, али нигде нећете наћи податак да је на КиМ неко дете оболело од рака. Цело подручје треба раселити, али Србије не сме јер је уцењена, а Запад не сме да призна своје геноцидне намере “

Председник удружења ЖЕНЕС, др Мила Алечковић је истакла да НАТО није исто што и Европа, али јесте исто што и ЕУ „јер она чизма која гуши народе, а НАТО је серијски убица који је од 1945.сваке године некога бомбардовао.“Европски народи, као што су Французи, Италијани, Шпанци не желе да буду робови НАТО пакта- зато су у тим земљама укинути референдуми“, истакла је Алечковић.

Пуковник Ђорђе Аничић, официр који је срушио амерички авион Ф-117, оценио је да НАТО у Србији води специјални рат – разградња свести – где је нормално да се амерички пилот шета по Србији, а нико не каже да ли је убијао нашу децу; РТС још сними прилог о томе, а има споменик „Зашто“! Колико смо ми луд народ? Овде је стварно мрак и неко мора да упали светло“, поручио је Аничић.

Једини начин да нем се не понови 1999.године је да своју политичку и правну акцију усагласимо са Руском Федерацијом, закључио је, на крају, др Дејан Мировић, са Правног факултета у Косовској Митровици.

 Информативна служба Покрета Двери