Прочитај ми чланак

ОСИЛИЛИ СЕ: СНС активиста песницом ударио члана Народне странке (ВИДЕО)

0

Услед јаког ударца младић је пао на металну ограду и задобио лакше повреде, док је пролазник побегао у правцу Улице браће Југовића.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ изјавио је ФоНету да се обуставља двадестчетворочасновна блокада радова на Тргу Републике и да ће се неколико дана чекати да се огласи градоначелник Београда Зоран Радојичић, поводом захтева који су му упућени.

Након завршетка блокаде, испред Народног позоришта дошло је до сукоба младића, који је дежурао током блокаде, и пролазника.

Услед јаког ударца младић је пао на металну ограду и задобио лакше повреде, док је пролазник побегао у правцу Улице браће Југовића.

Бастаћ је претходно рекао да, уколико се захтеви не испуне, бити организована нова блокада радова на Тргу 48 сати, као и радова на Топличином венцу који ускоро почињу.

Он је подсетио да траже хитан разговор са Радојичићем, обуставу радова док се не одржи референдум који је заказан за 16. јун и разрешење дужности „вечитог „заменика градоначелника Горан Весић.

Истакао је да су, после јучерашњег физичког обрачуна са, како каже, „присталицама Српске напредне странке“, и данас „старије мушке особе такође из СНС“ гађале учеснике блокаде тврдим предметима.

Председник Удружења киднапованих и убијених на Косову Симо Спасић је током блокаде говорио на мегафон, покушавајући, како је Бастаћ истакао, да „изазове додатне инциденте“.

Поводом инцидента огласила се и Народна странка и заказала КЗН за 15 часова.