Прочитај ми чланак

Орлић у клинчу са водитељем на РТС-у: Дали сте им три пута више времена…

0

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић ушао је у расправу са водитељем емисије "Таковска 10" Зораном Станојевићем, пребацивши му да је посланицима Мариники Тепић и Мирославу Алексићу дао "три пута више времена", а осврнуо се и на извештавање РТС-а.

Орлић је упитао Тепић и Алексића да ли су људи које су позвали на „лажне протесте против насиља рекли да заправо желе да сруше власт и Вучића“, а затим замерио водитељу РТС-а зато што им даје „три пута више времена“.

Foto: Printscreen

Председник Скупштине Србије ушао је затим у расправу са водитељем који га је након Орлићевог дугог монолога упитао да ли остали учесници дебате могу да кажу нешто.

„Господине Орлићу, је л’ може још неко да говори? Узели сте већ свима време, мени сте рекли да им дајем три пута више времена, а ви сте узели три пута више времена. Је л’ дајем? Не?“, упитао је водитељ.

Орлић је након тога рекао водитељу да „погледа своје емисије“ и замерио РТС-у како извештава о „насилницима који „прете туђој деци“.

„То су неки који траже нешто – тако се обраћа грађанима Србије који су изашли на улице због трагедија које су се десиле. Не разговара се са тим људима тако што кажете да су они олоши, хијене, а онда кажете – па ајде, ми ћемо да разговарамо. Председник Србије није схватио да до дана данашњег да ниједног момента није показао да је председник свих грашана Србије, него само оних који га подржавају. То и даље показује. Каква власт, обојена револуција? Па људи су изашли зато што их је мука натерала, страх да ли је сваки грађанин сигуран у овој земљи, да ли ће нам деца сутра бити безбедна у школи, шта ће гледати на националним фреквенцијама, шта ће бити на насловним странама таблоида“, навео је Алексић.

Он је затим упитао да ли у овој држави постоји неко ко ће сносити политичку одговорност, јер за 11 година за све афере које су се догодиле у Србији нико није сносио одговорност.

„И није сада само седамнаесторо мртве деце, имали смо седам мртвих у хеликоптеру, 13 му Великој Иванчи, па петоро мртвих у Иванчи. Ником еније пало на памет да из моралних разлога поднесе оставку.. После једанаест година мора да се зна ко је институционално одговоран“, навео је Алексић и додао да опозиција годинама позива на дијалог.