Прочитај ми чланак

Организатори протеста одговорили на упозорење МУП-а: И ви имате породице у Србији

0

Организатори протеста "Србија против насиља" захвалили су полицији јер се током тог скупа одржаног 8. маја понашала по закону и позвали припаднике полиције да се тако понашају и током протеста најављеног за сутра.

„Позивамо полицију да не употребљава силу против грађана који желе Србију без насиља и да не страхују за животе своје деце када их пошаљу у школу“, навели су организатори протеста у саопштењу.

Полицајце подсећају да и они имају своје породице и живе у Србији, а да се људи који се окупљају на протестима боре за безбедност и сигурност и њих и њихових породица, јавља Н1.

„Скуп грађана ‘Србија против насиља’, који ће бити одржан сутра у 18 сати испред Скупштине Србије, биће такође миран и ненасилан и очекујемо од полиције да се у складу с тим и понаша“, поручили су организатори.

МУП је претходно обавестио организаторе да је блокада аутопута и моста Газела забрањена и подлеже прекршајној и кривичној одговорности и да ће припадници полиције у складу с тим и реговати.

Народни посланик Александар Јовановић Ћута најавио је раније данас да ће учесници протеста у петак на два сата блокирати мост Газела.