Прочитај ми чланак

Организатори протеста: Нема разговора са Вучићем док не испуни сви захтеве

0

Организатори протеста "Србија против насиља" саопштили су данас да нема разговора са председником Србије Александром Вучићем док не буду испуњени сви захтеви грађана који се недељама окупљају и траже нормалну државу у којој ће бити безбедни сви грађани и сва деца.

У саопштењу које је у име организатора протеста проследила Народна странка се наводи да „у име стотина хиљада грађана“ поручују Вучићу да са њим могу да разговарају „тек када испуни јасне захтеве који су реални и оствариви“.


„Захтевамо смењивање руководства РТС-а због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона, промоције насиља и неморала, смењивање свих чланова Савета РЕМ-а, као и забрану штампаних медија који промовишу насиље и објављују лажне вести и крше новинарске кодексе, и укидање свих ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом“, истиче се у саопштењу.

Организатори протеста траже и смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина и прихватање оставке министра образовања Бранка Ружића.

Протест „Србија против насиља“ вечерас је одржан четврти пут у Београду, а на њега су позвале опозиционе Демократска странка, Народна странка, Не давимо Београд, Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана и други, али је наглашено да протест није страначки.