Прочитај ми чланак

Оптужбе у Скупштини: Напредњаци бесне кад се помену везе Беливука и врха државе

0

ШТА ЗНАМО ДО САДА Расправу у Скупштини Србије пратите уживо на нашем блогу Ово је списак свих министарстава у новој влади Одбор усвојио предлог измене Закона о министарствима Како је власт спаковала брзу седницу Скупштине

13:37

Милићевић: Очекујем да разговарамо о извештају Европске комисије о Србији

Члан посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић осврнуо се на извештај Европске комисије о напретку Србије на путу ка ЕУ, наводећи да очекује да се о њему дискутује у Скупштини Србије.

„Ми нисмо имали прилику да имамо увид у конкретан садржај. Надам се да ће о извештају разговарати на седницима одбора, а зашто не и на седници парламента“, рекао је он.

13:35

Веселиновић: Ко је одговоран за рушење моста у Овчар Бањи

Члан посланичке групе „Уједињени“ Јанко Веселиновић рекао је да неки у Србији немају проблем са смештајем и становањем, за разлику од великог дела грађана који имају те проблеме.

Он је питао колико кошта месечно одржавање виле у којој живи Ана Брнабић, као и колико је коштала њена реконструкција.

„Овим путем питам ко је наредио хапшење активиста који бране последњу зелену оазу у Новом Саду – Шодрош. Ко је одговоран за погибију људи и за рушење моста у Овчар Бањи. Неће бити да нико није одговаран како изгледају мостови у Србији“, рекао је Веселиновић.

13:14

Алексић: Да ли су испитани наводи о везама Беливука и врха власти

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је једина одбрана власти од навода Вељка Беливука то да он има право да лаже у своју одбрану.

„Има и можда он и лаже. Оно што је много важније је шта ради тужилаштво на све ове наводе који нису од јуче, већ се годинама уназад помињу од момента рушења у Савамали“, рекао је Алексић.

Он је питао да је испитан шеф смене „Авала“, дужурне службе из 29. новембра у ноћи рушења и да ли је он обавестио о свему директора полиције Веселина Милића.

12:51

Миливојевић: Беливук је истакнути члан СНС

Срђан Миливојевић, посланик ДС, питао је да ли ће председник Србије Александар Вучић, после јучерашњег сведочења Вељка Беливука, поднети оставку.

„После јучерашњег шокантног сведочења Вељка Беливука, истакнутог члана СНС, о застрашујућим и шокантним везама овог криминалног клана са врхом власти питам председника Александра Вучића кад ће поднети оставку и зашто није до сад поднео оставку. Ево, прошло је 24 сата и још нема реакције. Немојте само да нам говорите да он има права да се брани и да лаже. Исти члан клана, Иван Лалић, добио је статус сведока сарадника у нагодбу за 18 година затвора. Немојте из тужилаштва да нам одговарају да је право окривљеног да се брани како жели, јер кад је Предраг Колувија упро прст у храбре полицајце Слободана Миленковића и Душана Митића, по три пута су те полицајце звали на полиграф. Питам тужилаштво кад ће размотрити сведочење Вељка Беливука“, додао је Миливојевић.

12:37

Несторовић: У Новом Саду су малтретирали грађане

Посланица Данијела Несторовић из редова „Морамо-Заједно“ истакла је да је данас у Новом Саду извршена рација.

„Ово што се ради је безакоње. На основу ког овлашећења и закона полиција хапси, приводи и туче грађане и назива их погрдним именима. Оно што се десило у Шодрошу данас је рација. Тражим од министра да ми се покаже документ, као народном посланику, како бих могла да оправдам овако поступање полиције, као и члан закона на који се позивају полицијски службеници кад спроводе тортуру“, рекла је Несторовић.

12:21

Лазовић: Шта се догодило са иницијативом против ископавања литијума

Радомир Лазовић, шеф посланичког клуба Не давимо Београд, тражио је од председника Скупштине Владимира Орлића да објасни шта се десило и какав је статус Народне иницијативе о забрани ископавања литијума.

„Да ли је Скупштина примила ту иницијативу? Да ли вас је надлежни одбор обавестио о потписима и овој иницијативи. Да ли је надлежни одбор Скупштине формирао комисију за проверу листе потписника. Кад већина планира да уврсти ово питање на дневни ред Скупштине“, питао је Лазовић.

Лазовић је упутио питање министру унутрашњих послова Александру Вулину и тужитељки Загорки Доловац да ли ће поступати и реаговати поводом навода Вељка Беливука да је учествова у рушењу у Савамали.

„То је рекао и председник Србије, рекавши да је врх градске власти учествовао у рушењу“, навео је он.

12:07

Лутовац: Влада Србије има више ресора од Немачке и Швајцарске заједно

Шеф посланичке групе Демократске странке и потпредседник Скупштине Србије Зоран Лутовац изјавио је данас да је и за грађане и за сам парламент понижавајући начин на који је хитно заказана седница парламента на којој ће се расправљати о изменама и допунама Закона о министарствима.

Говори се о смањењу трошкова, а повећава се број министарстава. То нам говори да овде није на уму уштеда, већ је у питању задовољавање погадјања политичких актера, а све на штету градјана“, оценио је Лутовац.

11:59

Опозиција осудила малтретирање активиста у Новом Саду

Представници опозиционих посланичких група из странке Заједно, НДБГ, ДС, НС и Уједињених заједно држе конференцију за новинаре у Скупштини Србије, а поводом догађаја у Новом Саду. Они су осудили хапшења активиста који се боре за свој град и насиље полиције.

Небојша Зеленовиц изјавио је да Александар Јовановић Ћута неће бити данас на седници Скупштине, наводећи да је отисао у Нови Сад, јер је битније да буде уз грађане.

11:32

Алексић: Власт не дискриминише опозицију, већ грађане Србије

Говорећи о начину како је оргнаизована данашња седница Скупштине, шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић рекао је, на коференцији за медије у холу парламента, да се нада се овакве ситуације више неће понављати и да представници власти на овај начин не дискриминишу опозицију, већ грађане.

„Упозорио сам данас председника Скупштине на колегијуму да овакве ствари не би требало да се дешавају“, истакао је Алексић.

11:11

Ускоро почиње седница Скупштине Србије

Седница Скупштине Србије на којој ће се расправљати о изменама Закона о министарствима почеће у 12 сати, а тај предлог измена предвиђа низ нових министарстава.