Прочитај ми чланак

Општина Чајетина улаже у нове спортске терене

0

Најављена је нова инвестиција општине Чајетина у области спортског туризма.

– Златибор је изузетно погодан за припреме спортских екипа, за здравствени туризам, за рековалесценте и ми припремамо инфраструктуру за будући период, за клијентелу која већ долази и надамо се да ће када ово завршимо долазити у знатно већем броју, спортске екипе из Србије и иностранства. Управо те иностране екипе траже услове какви постоје у другим европским туристичким центрима и ми се интензивно спремамо да им то и понудимо, изјавио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић, најављујући нову општинску инвестицију у области спортског туризма.

Фото: Општина Чајетина

 

Стаматовић је нагласио да су почели радови на уређење земљишта иза хотела Торник а уз трасу златиборске гондоле, и да ће се већ за годину дана ту налазити 20 спортских терена, што на отвореном, што у затвореном, са чиме ће Златибор, на пример, моћи да парира турском летовалишту Анталија које је тренутно у европском врху са понудом за припреме спортских екипа. Такође, са завршетком овог нашег пројекта изградње додатних спортских терена на Златибору ни домаће екипе неће морати да иду у Турску или у Словенију, већ ће те исте, ако не и боље, услове имати и у својој земљи, на Златибору.

Што се тиче смештаја, Златибор већ сада може да пружи такве услове и само је потребно да надоградимо нашу спортску инфраструктуру, за шта смо предвидели инвестицију од 10 милиона евра која ће се реализовати у фазама. Тренутно су већ два терена завршена, а још два се граде – закључио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.